Chrome ažuriranja donose različita poboljšanja za mobilne i desktop uređaje

Google dodaje Chrome ažuriranja koja poboljšavanju pretragu na mobilnim uređajima, dok je za desktop računare prebacio preuzimanja fajlova u gornji desni ugao

Chrome ažuriranja donose različita poboljšanja za mobilne i desktop uređaje

Najavljena Chrome ažuriranja kompanije Google fokusiraju se na integraciju i efikasnost, jer poboljšavaju pretragu i pojednostavljuju preuzimanje fajlova sa interneta, piše Engadget.

Tako će Chrome pregledač na mobilnim telefonima u novoj veb stranici od sada da prikazuje kategoriju pod nazivom „Pretrage u trendu“, a uz to će tokom kucanja prikazivati deset, umesto prethodnih šest predloga.

Slično tome, na primer,  ukoliko ste na sajtu o najboljim picerijama, klikom na URL u vrhu stranice, pojaviće se srodne pretrage ispod linka u novoj kategoriji opcije „Povezano sa ovom stranicom“.

Uz to, obeležavanjem konkretne reči ili skupa reči u tekstu na nekom sajtu, dodirom opcije „Touch to Serach“ (dodirni za pretragu), možete pretražiti teme povezane sa obeleženim tekstom. Ova opcija je ekskluzivna za Android uređaje i već je postojala u nekim internet pregledačima.

Kada je u pitanju Chrome za desktop, traka za preuzimanje koja se pojavljuje na dnu ekrana koju inače sami morate zatvoriti kada vam ne treba, dobila je novi izgled i mesto. Naime, preuzimanja će se odsad pojavljivati samo u gornjem desnom uglu pregledača, odmah pored mesta gde treba da bude slika Google naloga.

Kada odete da sačuvate nešto, oko ikonice će se pojaviti plavi krug za preuzimanje koji će postati plave boje kada se preuzimanje završi. Možete kliknuti i na dugme koje će prikazati bilo šta što ste preuzeli u poslednja 24 časa, a uz to i otvaranje foldera sa određenim datotekama čije preuzimanje možete pauzirati, ponovo ga pokrenuti ili otkazati.

Ova funkcija je međutim, za neke korisnike već bila aktivna, ali nekima tek treba da stigne. Kompanija Google će u ovom pogledu takođe nastaviti da upozorava na potencijalni rizik ukoliko preuzimanje nekih fajlova deluje sumnjivo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi