Discord.io ugašen nakon hakovanja, ukradeni podaci 760 hiljada članova

Servis koji omogućava pisanje i slanje pozivnica za Discord kanale – Discord.io ugašen nakon hakovanja i masovne krađe podataka od oko 760 hiljada članova

Discord.io ugašen nakon hakovanja, ukradeni podaci 760 hiljada članova

Haker pod imenom Akirah na prodaju nudi veliku Discord.io bazu podataka, nezavisne aplikacije koja omogućava ljudima da šalju prilagođene pozivnice za svoje Discord kanale, piše Bleeping Computer. Zbog toga je, nakon hakovanja, Discord.io ugašen, a masovna krađa podataka sadrži informacije o oko 760 hiljada članova.

Informacija o gašenju usluge na neodređeno vreme, odnosno obustavi svih aktivnosti, izašla je i na zvaničnom sajtu servisa, pomalo umanjujući važnost ukradenih podataka.

Haker je za dokaz o krađi, na novom Breached forumu za sajber kriminalce podelio podatke četiri korisnika iz ukradene baze. Prema objavljenim informacijama, vidi se da baza sadrži različite vrste informacija, uključujući Discord ID, korisnička imena, i-mejl adrese, lozinke i informacije o poslednjoj uplati, između ostalog.

Akirah kaže da hakerska motivacija u ovom slučaju nije bila isključivo finansijska. Naime, on tvrdi da servis Discord.io vodi na ilegalan i štetan sadržaj, a krađom i potencijalnom prodajom podataka želi da izvrši pritisak na platformu da se to u budućnosti spreči.

Neki od servera koje zanemaruju govore o pedofiliji i sličnim stvarima, a trebalo bi da takve stave na crnu listu i uvedu zabranu“, kaže haker za Bleeping Computer.

Discord.io je komentarišući problem sa Discord ID podacima napisao da „ove informacije nisu privatne i može ih dobiti svako ko deli server sa vama“. Međutim, piše u objavi, hakovanje ovih podataka znači da bi drugi ljudi mogli da povežu vaš Discord nalog sa datom i-mejl adresom.

Uprkos pokušaju smirivanja tenzije ovakvim objašnjenjima, sve aktivnosti servisa su do daljeg obustavljene. Kako izgleda iz razgovora koji je uspeo da obavi portal Bleeping Computer, haker čeka da ga platforma kontaktira, pre nego što pristane da proda bazu podataka bilo kome. Ukoliko koristite ovakve servise, od krađe podataka trebalo bi da se zaštitite tako što ćete redovno ažurirati svoje lozinke i druge osetljive informacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi