Facebook-ovo veb praćenje krši zakone o privatnosti Evropske Unije

Istraživanje koje je naručila belgijska agencija za zaštitu podataka, utvrdilo je da Facebook-ova najnovija politika veb praćenja krši zakone o privatnosti Evropske Unije

Ukoliko su u kompaniji Facebook mislili da već imaju dosta pravnih problema vezanih za kršenje privatnosti korisnika, onda su se prevarili. Istraživanje koje je naručila belgijska agencija za zaštitu podataka utvrdilo je da Facebook-ova najnovija politika veb praćenja krši zakone o privatnosti Evropske Unije.
Navodno, društvena mreža koristi “kolačiće” kojima prati aktivnosti posetilaca bez odobrenja, bez obzira da li su oni prijavljeni na sistem ili ne. Cookies bi trebalo da se koriste samo ukoliko ste prijavljeni i samo za stvari na koje ste pristali. Sistem koji koristi Facebook navodno postavlja još jedan cookie na vaš sistem ukoliko ste u Evropskoj Uniji, pa tako nikad niste u potpunosti sigurni da ste “pobegli” van domašaja ove društvene mreže. Facebook se već oglasio i poručio za The Guardian da ova studija sadrži netačnosti, iako nisu naveli koje netačnosti su u pitanju, te su ponudili belgijskoj vladi saradnju u cilju rešavanja problema.
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi