GeForce Experience odlazi u penziju - zamenjuje ga Nvidia App

Nvidia najavljuje povlačenje GeForce Experience i lansiranje nove Nvidia App, koja nudi moderniji i lakši korisnički interfejs, proširenu funkcionalnost i automatsko overklokiranje bez potrebe za loginom

GeForce Experience odlazi u penziju - zamenjuje ga Nvidia App

Malo je PC gejmera koji nisu imali posla sa GeForce Experience u nekom trenutku. Nvidia prateća aplikacija, praktično alat za GPU podešavanja je već neko vreme prisutna i često je bila izvor frustracije za one sa RTX (i ranije GTX) grafičkim kartama.

Ove iritacije su bile raznolike, ali nekoliko problema dugo je mučilo softver. Zastareli i ponekad bugoviti korisnički interfejs bio je uobičajena žalba, ali su se korisnici žalili i na probleme kao što su bagovi pri instalaciji drajvera, sigurnosni propusti i obavezna ažuriranja.

GeForce Experience je takođe bio prilično ograničen, pa ga je većina igrača jednostavno koristila za instalaciju najnovijih drajvera i ništa više. Naravno, zahtevao je i login za korišćenje – apsurdan zahtev s obzirom na to da su GPU drajveri dostupni za ručno preuzimanje na internetu bez potrebe za bilo kakvim nalogom.

GeForce Experience odlazi u penziju, stiže savremenija Nvidia App

PC gejmeri koji koriste Nvidia GPU-ove i nikada nisu voleli ovaj alat konačno mogu da slave, jer GeForce Experience ide u istoriju – a Nvidia već testira beta verziju zamenske aplikacije.

Glavni problem GeForce Experience-a je po mišljenju nekih od korisnika bio koliko malo nudi u poređenju sa AMD-ovim Radeon Adrenalin softverom i njegovim bogatim skupom funkcija namenjenim strimerima i onima koji vole napredna podešavanja hardvera. Naravno, neke od tih funkcija su se mogle naći u Nvidia Control Panel-u, ali novo dizajnirana Nvidia App će sve objediniti pod jednim krovom sa korisničkim interfejsom koji je moderan i lak za navigaciju.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Proširena funkcionalnost možda nije tako detaljna kao ono što Adrenalin nudi, ali sve važne stvari su tu. Istina, AMD-ova aplikacija ima i nekoliko opcija koje prosečni korisnik nikada neće morati da koristi.

Jedan od noviteta je i opcija automatskog overkloka, koja skenira ceo vaš sistem i postavlja podrazumevane overklok vrednosti za vaš GPU i VRAM kako bi poboljšala performanse bez potrebe za podešavanjem BIOS-a. To je vrsta funkcije koja olakšava upotrebu i na kojoj bi Nvidia trebala da se fokusira sa budućim ažuriranjima Nvidia App – funkcionalnost koja čini da vaše igre rade bolje dok minimizira količinu posla koju korisnik mora da obavi.

Nvidia App ne zahteva obavezan login (mada on nudi neke dodatne mogućnosti) i mnogo je brža za otvaranje i korišćenje u poređenju sa GeForce Experience-om ili Nvidia Control Panel-om.

Novu Nvidia App možete isprobati odmah preuzimanjem sa Nvidia-ovog sajta. Kao dodatni bonus, aplikacija čak deinstalira GeForce Experience za vas tokom podešavanja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. nidzakv

    Ako je neko probao, jel zamenjuje i NV CP?

  2. Labello

    Da, full je sada, i nije los app.

  3. nidzakv

    Da brišem skroz drajvere ili samo da instaliram NV app?

  4. Labello

    Nisam beta tester, cekam verziju za siroke mase, probaj, pa ces videti, sigurno ce da prepozna koji driver imas, ne vidim razlog da brises drivere.

  5. Manda94

    Da brišem skroz drajvere ili samo da instaliram NV app?

    Sad sam ja skinuo beta verziju, ne mora ništa da se briše, samo instaliraj

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi