Google AI priprema ekskluzivnu Pixel 9 funkciju nalik Windows Recall

Google AI za Pixel 9 telefon može sadržati Gemini, Circle to Search i nove funkcije poput Pixel Screenshots, Add Me i Studio

Google AI priprema ekskluzivnu Pixel 9 funkciju nalik Windows Recall

Google ima mnoštvo zanimljivih AI alata u različitim fazama razvoja, što može biti izazovno pratiti, jer alati poput Help Me Write, utiču na korisnike Workspacea, dok Circle to Search se tiče Pixel telefona, a alati poput Gemini-a koji zamenjuje Google Assistant, utiče na sve Android uređaje. Ipak, Google uvek uspeva da izdvoji Pixel telefone sa jedinstvenim softverskim funkcijama, a novi izveštaj sugeriše da će AI osigurati da Pixel 9 ne bude izuzetak po tom pitanju.

Samsung je lansirao seriju Galaxy S24 sa Circle to Search i nizom alata koje sve zajedno brendira kao Galaxy AI. Android Authority, je nedavno podelio informacije i dokaze o Google planovima za sličan Google AI skup funkcija koji obuhvata različite AI alate za predstojeću seriju Google Pixel 9 telefona.

Screenshot sa Google AI brendiranjem pominje već viđene funkcije poput Gemini-a koji zamenjuje Google Assistant i Circle to Search, ali takođe uključuje nekoliko novih dodataka.

Opis najinteresantnije funkcije nazvane Pixel Screenshots može vam biti poznat, jer obećava pokretanje AI-a direktno na uređaju i omogućava pretragu vaših screenshot-ova. Trebalo bi da omogući i interakciju kroz razgovore nalik na chatbot o sadržaju screenshot-ova, možda koristeći AI modele poput Gemini Nano. To zvuči slično kao Microsoft Recall funkcija za Copilot AI, koja je dobila mnogo kritika zbog očiglednih problema u vezi privatnosti.

Međutim, ključne razlike uključuju Microsoft-ovo nametanje Recall funkcije, dok Google može koristiti pristup sa opcijom prijave. Primena Pixel Screenshots funkcije ograničen je na screenshotove koje napravite, a ne na sve što se dešava na vašem uređaju, kao što je slučaj sa Recall funkcijom. Ovo bi trebalo da učini funkciju sigurnijom, ali Google će morati pažljivo predstaviti novu funkciju, prilikom lansiranja Pixel 9 telefona.

Drugi Google AI inteligentni alati uključuju Add Me i Studio funkcije

Dodatak nazvan Add Me trebalo bi da pomogne u grupisanju fotografija. Detalji u vezi sa ovom funkcijom su prilično šturi, ali bi trebalo da podseća na Best Take uveden sa Pixel 8  telefonom, a koji poboljšava mogućnost spajanja slika sa različitim ljudima koji se nalaze na njima.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Studio će takođe biti deo Google AI za Pixel 9, i to bi mogao biti sveobuhvatan alat za generisanje slika sličan ImageFX-u, oslanjajući se na Google-ov Imagen 2 model za konverziju teksta u sliku. Iako verujemo da je povezan sa AI asistencijom uređivanja slika, ono što je krajnje važno je način na koji će Google integrisati Studio u uređaj.

Sve će biti jasno kada Pixel 9 serija stigne, a na sreću, nećemo čekati dugo. Google je pomerio događaj za avgust ove godine, a očekujemo najmanje tri varijante Pixel 9 telefona ovog puta. Samo se nadamo da kompanija neće rezervisati najbolje Google AI funkcije isključivo za premijum modele, prenosi Android Police.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi