Prirodno pričajte sa veštačkom inteligencijom na telefonu uz Gemini Live funkciju

Google želi da se opustite i prirodno razgovarate sa veštačkom inteligencijom na svom telefonu uz pomoć novopredstavljene AI funkcije pod nazivom Gemini Live

Prirodno pričajte sa veštačkom inteligencijom na telefonu uz Gemini Live funkciju

Nova funkcija za pametne telefone koju je Google sinoć predstavio na svojoj I/O konferenciji zove se Gemini Live i omogućava da prirodno razgovarate sa veštačkom inteligencijom, pomažući vam potencijalno u različitim životnim situacijama.

Dok su Google i OpenAI tokom prošle godine bili u trci za osvajanje prestola veštačke inteligencije, deluje da su svi zaboravili na ideju (glasovne) komunikacije sa virutelnim asistentima pošto su AI proizvodi mahom bili lansirani sa tekstualnim unosima. Tek kasnije oni su dobijali mogućnost pretrage slike i osnovnih glasovnih komandi, a Google sada vraća kormilo i na stranu prirodnog razgovora sa asistentima.

Kompanija je predstavila nekoliko potencijalnih scenarija upotrebe funkcije Gemini Live – preko nje, sa Gemini pomoćnikom možete da razgovarate da biste se pripremili za poslovni intervju, pri čemu bi on mogao da vam postavlja relevantna pitanja u vezi sa temom koja vas očekuje. Takođe, Gemini može da vam daje savete za javni nastup ukoliko želite da istražite govor na taj način.

Ono što funkciju Gemini Live čini jedinstvenom je to što ćete, kako tvrdi Google, moći da govorite svojim tempom ili čak da prekinete asistenta ako želite. U idealnom slučaju, to bi trebalo da više liči na razgovor sa ljudskom osobom, umesto samo robotskog izgovaranja glasovnih komandi namenjenih pomoćniku veštačke inteligencije.

Na istoj konferenciji, Google je takođe predstavio svoj „projekat Astra“, virtuelnog asistenta sledeće generacije koji ide korak dalje u odnosu na Gemini Live. Astra će moći da pregleda vašu kameru i da vam odgovara na pitanja u realnom vremenu, ali i dalje nije jasno koliko dugo će kompaniji biti potrebno da ovaj projekat pretvori u delo, iako kaže da će neke od Astra funkcija stići na Gemini Live kasnije ove godine.

Kada je u pitanju dostupnost Gemini Live AI funkcionalnosti, one će biti dostupne pretplatnicima na Gemini Advanced u narednih nekoliko meseci.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. okmijun

    Bez da dobijemo warn?
    ma nemoguće...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi