Google Chrome 30% brži na telefonima više klase

Google Chrome postaje sve brži, kompanija tvrdi do 30%, ali nisu zaboravljeni ni korisnici slabijih telefona i računara.

Google Chrome 30% brži na telefonima više klase

Google Chrome je jedan od najpopularnijih pregledača interneta na svetu, a tim koji iza njega stoji se konstantno trudi da unapredi njegove performanse. U nedavnom blog postu, oni su otkrili nekoliko načina na koji je Chrome dobio značajno ubrzanje.

Google navodi su poboljšane performanse postignute kroz brojne optimizacije koda browsera. One uključuju unapređenje načina na koji Chrome koristi JavaScript, programski jezik koji se vrlo često koristi u web aplikacijama. Google tvrdi da su ova unapređenja omogućila da se JavaScript izvršava do 30% brže na Mac i Android uređajima.

Pored pomenutih optimizacija, Google je napravio i promene u načinu na koji Chrome koristi raspoloživu memoriju. U kompaniji ističu da su ove promene rezultovale značajnim smanjenjem upotrebljene memorije na Mac i Android platformama.

To znači da će Chrome raditi znatno glatkije na uređajima sa ograničenim RAM-om, poput starijih mobilnih telefona ili slabih računara. Ovo je dokumentovano rezultatom iz Apple Speedometer 2.1 browser benchmark alata koji je pokazao ubrzanje od 10% u odnosu na verziju od pre tri meseca zahvaljujući novim funkcijama i poboljšanoj kompresiji.

Ova unapređenja performansi su omogućena napretkom hardverskih i softverskih tehnologija, što je kompaniji omogućilo efikasniju optimizaciju Chrome koda. Google tvrdi da će nastaviti sa unapređivanjem performansi, jer je cilj najbolje moguće iskustvo pregledanja internet sadržaja za korisnike Chrome-a.

Unapređenja na Mac i Android uređajima su značajan korak napred za popularni browser, jer smanjeno vreme učitavanja stranica i manja upotreba memorije čine svakodnevno iskustvo korišćenja znatno ugodnijim za korisnike. Sa novim unapređenjima koja su u planu, Google želi da osigura svoju poziciju broj 1 među browserima.

Naravno, sva ova unapređenja se posebno odnose na moderne telefone, na kojima Chrome sada radi u proseku 30% brže nego pre, što je izmereno u pomenutom Speedometer testu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Sjajno,sad ćemo moći 30% brže da pregledamo predivne ads u google ads browseru 😁

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi