Google Drive više neće raditi na Windows 8, 8.1 i 10 32-bit

Počevši od avgusta ove godine, na Windows operativnim sistemima: 8, 8.1 kao i verziji 10 sa 32-bit procesorom desktop aplikacija Google Drive više neće raditi

Google Drive više neće raditi na Windows 8, 8.1 i 10 32-bit

Kompanija Google povećava pritisak na korisnike da pređu na modernije verzije svojih aplikacija, time što za neke starije verzije ukida podršku i nadogradnje. Sada se to ogleda i u tome što od avgusta 2023. desktop aplikacija Google Drive više neće raditi na starijim Windows verzijama, piše na Google blog postu.

Da bi se izbegao prekid usluge koju nudi Drive, korisnici će morati da nadograde svoj operativni sistem barem na 64-bitnu verziju Windows 10. Veb pristup servisu će i dalje biti dostupan, ali više neće biti sinhronizacije sa podacima.

Iako je Microsoft ove godine ukinuo podršku za verzije OS 8 i 8.1, to i dalje nije sprečilo njihove korisnike da nastave da ih koriste. Međutim, pritisak za prelazak na modernije verzije se povećava jer određeni servisi takođe ukidaju svoje podrške na njima.

Drive je jedan od njih, a nedavno je i gejmerska Steam platforma najavila ukidanje podrške za starije verzije i to zbog Google Chrome pregledača. Naime, Steam koristi ugrađenu verziju ovog pregledača za prikazivanje sadržaja, ali ta njegova specifična funkcija se više ne ažurira aktivno na starijim verzijama Windows operativnog sistema. Tako i Mozilla pregledač više neće imati Firefox podršku za verzije Windows: 7, 8 i 8.1 počevši od sledeće godine.

Iako se mnogi korisnici naviknu i onda i emotivno vežu za određene verzije operativnog sistema, biće im sve teže da nastave da ih koriste, pa je tako možda ipak najbolja opcija nadogradnja na modernije verzije. Po pitanju prelaska na Windows 10, to bi trebalo da bude jednostavno, a i besplatno, posebno ukoliko korisnici već imaju licenciranu kopiju.

Prelazak na novije verzije ne podrazumeva potpuno brisanje i instalaciju novog operativnog sistema, ali je to preporučeno, da biste izbegli gomilanje nepotrebnih podataka starog operativnog sistema. Tako da, pre nadogradnje, kao obavezan korak je preporučeno pravljenje rezervne kopije podataka na računarima što kao bezbednosne zaštite, tako i zaštite od gubljenja podataka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi