Google Gemini sada može automatski da pokrene Maps navigaciju na iPhone i Android telefonima

Digitalni AI asistent Google Gemini sada može da vam uštedi vreme tako što će automatski pokretati Maps navigaciju na telefonu nakon što mu izdate komandu

Google Gemini sada može automatski da pokrene Maps navigaciju na iPhone i Android telefonima

Ukoliko ubuduće na primer, otkucate ili izgovorite „Navigiraj me do ____ (konkretne lokacije)“, Google Gemini pomoćnik zasnovan na veštačkoj inteligenciji će prikazati korisne informacije kao što je udaljenost, procenjeno vreme putovanja i link do Google Maps aplikacije. Međutim, ono što je još praktičnije je i to da će Gemini automatski pokrenuti navigaciju nakon nekoliko sekundi.

Gemini se oslanja na različite ekstenzije za interakciju sa drugim Google aplikacijama i uslugama. U ovom slučaju, kako je primetio 9to5Google, Gemini ne mora da pokrene stari Google Assistant pomoćnik da bi koristio opisanu funkcionalnost i može da nosi sa komandama koristeći ekstenziju Google Maps aplikacije.

Ova funkcija takođe radi i na iPhone uređajima kada koristite Gemini putem Google aplikacije. Za one koji nisu upućeni, Google Gemini aplikacija je eksperimentalni AI asistent namenjen da zameni stari Google Assistant na Android uređajima. Međutim, Gemini je takođe i naziv za veliki jezički model (LLM) kompanije Google, koji pokreće asistenta.

U najnovijim napomenama za Gemini aplikaciju, Google je napisao:

  • Sada možete da koristite glas da postavite podsetnike i unosite događaje u kalendar sa Gemini aplikacijom, ako je Workspace ekstenzija uključena u podešavanjima Gemini aplikacije. Dostupnost ekstenzije varira po zemljama, a više detalja o njoj pogledajte na sajtu
  • Kada tražite uputstva za vožnju, Gemini će automatski pokrenuti Google Maps navigaciju
  • Ažurirali smo i glasovne komande da uključe automatsko slanje, pa više nema potrebe za klikom na dugme „Send“ (Pošalji)

Iako je Google vremenom dodavao više mogućnosti, Gemini i dalje nema neke funkcije koje je imao Google Assistant. Na primer „Routines“ i mogućnost izdavanja komandi kao što je „pusti muziku“.

Na sajtu kompanije piše da „podkasti, vesti i radio stanice i provajderi trećih strana muzike trenutno nisu podržani u Gemini aplikaciji“. Ono što je još zanimljivo za Gemini je i to da konkurentski Apple, pregovara sa kompanijom Google upravo kako bi ovaj AI model potencijalno omogućio pokretanje AI funkcije na iPhone uređajima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi