Google Meet dodaje Audio Video Lock funkciju

Najnovije Google Meet audio i video zaključavanje, omogućava domaćinima da spreče učesnike da sami uključe zvuk nakon što su isključeni

 
Google Meet dodaje novu funkciju zaključavanja zvuka i videa koja omogućava domaćinima da isključe mikrofone i kamere odabranih učesnika tokom sastanka. Takođe sprečava učesnike da ih ponovo uključe dok ih domaćin ne otključa. Ranije ove godine, gigant za pretragu je dao Google Meet domaćinima moć da isključe zvuk svih učesnika odjednom u Google Meet-u na računaru. Najnovije audio i video zaključavanje omogućava domaćinima da spreče učesnike da sami uključe zvuk nakon što su isključeni.
Google je 21. oktobra najavio dolazak nove funkcije putem posta na svom blogu. Funkcija Audio i Video Lock daje domaćinima veću kontrolu nad njihovim sastancima kako bi se osigurala produktivnost. Na primer, domaćin može da koristi ovu opciju kada pozadinska buka ometa druge slušaoce. Pored toga, domaćin takođe može odlučiti da dozvoli različite nivoe učešća učesnika.
Tokom poziva, najnovije zaključavanje zvuka i videa će se primenjivati na sve naknadno pokrenute odvojene sobe — takođe na manje grupe u okviru Google Meet-a. Jednom kada se formira prostorija za seobu, sve promene u postavci zaključavanja u pojedinačnoj prostoriji neće uticati na podešavanja drugih prostorija za seobu ili glavnog sastanka.
 
Ako ste propustili: Google će do kraja godine aktivirati verifikaciju u dva koraka za 150 miliona korisnika
 
Ova funkcija radi na uređajima sa Android OS verzijom M ili novijom i iOS verzijom 12 ili novijom. Korisnici takođe moraju da imaju najnoviju ažuriranu verziju aplikacije Meet ili Gmail. Oni koji koriste verziju Google Meet-a na Android-u ili iOS-u koja ne podržava novopokrenutu funkciju, biće uklonjeni sa sastanka ako domaćin ili ko-voditelj uključe bilo koje od zaključavanja. Ako učesnici pokušaju da se pridruže sastanku na kojem je omogućeno jedno od ovih zaključavanja, od njih će se tražiti da ažuriraju aplikaciju ili da se pridruže na nekom drugom uređaju. Isključivanje audio ili video zaključavanja će omogućiti ovim učesnicima da se ponovo pridruže sastanku.
Funkcija Audio i Video Lock počela je da se primenjuje 21. oktobra za korisnike na domenima Rapid Release. On će biti dostupan svim korisnicima u narednim nedeljama, počev od 1. novembra. Google je potvrdio da će biti dostupan svim korisnicima Google Workspace-a, kao i G Suite Basic i Business korisnicima.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi