Google Messages će ubuduće prikazivati imena nepoznatih osoba koje vas kontaktiraju

Aplikacija Google Messages će ubuduće prikazivati imena osoba koje vam šalju poruke, ali da bi to radilo, osobe će morati da imaju uključeno otkrivanje profila

Google Messages će ubuduće prikazivati imena nepoznatih osoba koje vas kontaktiraju

Ukoliko biste želeli da znate ko je nepoznata osoba koja vas je iznenada kontaktirala preko poruka, Google navodno radi na opciji koja će to da vam omogući bez potrebe za uzvraćanjem poruke sadržine kao što je „Ko si ti?“. Naime, imena nepoznatih osoba koje vas kontaktiraju bi mogla da počnu da se prikazuju u Google Messages aplikaciji, ali da bi funkcija radila, te osobe će morati da imaju povezan broj telefona sa Google nalogom i uključenu opciju otkrivanja profila.

Trenutno i dalje nije poznato kada bi ova funkcija mogla da uđe u zvaničnu upotrebu, ali analiza najnovije beta verzije Google Messages aplikacije ukazuje da je takva funkcija trenutno u razvoju. Ipak, dešava se i da opcije koje su nekada u beta testiranju na kraju ipak ne uđu u zvaničnu upotrebu.

Ipak, ukoliko ona postane zvanična, aplikacija će vam prikazati ime osobe koja vam šalje poruku sa nepoznatog broja iako ona nije u vašoj listi kontakata. Nažalost, to neće biti moguće ukoliko druga strana nema omogućenu opciju otkrivanja profila. Da biste uključili ili isključili otkrivanje profila, morate da posetite svoj Google nalog preko internet pregledača.

Tamo postoji stranica podrške koja objašnjava kako to možete da uradite u aplikaciji Google Messages, ali ti koraci i dalje ne funkcionišu s obzirom na to da kompanija i dalje radi na dodavanju ovog podešavanja. Ono je dostupno u najnovijoj beta verziji, ali je ona podrazumevano skrivena i omogućavanje ove opcije preko APK modifikacije ne radi.

Ipak, važno je napomenuti da otkrivanje imena sa nepoznatim brojem nije nužna novost, jer neki korisnici beta verzije već imaju pristup sličnoj funkcionalnosti, ali razlika je u tome što se imena sada prikazuju u notifikacijama za poruke, ističe AndroidAuthority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi