Google News ne radi kako treba, imaju problem sa indeksiranjem vesti

Ukoliko niste mogli da pristupite najnovijim vestima na svojim omiljenim sajtovima, u pitanju je Google News greška koja uzrokuje pogrešno indeksiranje sajtova

Google News ne radi kako treba, imaju problem sa indeksiranjem vesti

Servis koju nudi tehnološki gigant Google omogućava korisnicima da budu u toku sa najnovijim informacijama na sajtovima gde inače prate vesti, što mnogi koriste kao moćan alat za selekciju sadržaja. Ipak, Google News greška uzrokovala je problem zbog kojeg najnovije vesti sa sajtova ne prikazuje na pravilan način.

Predstavnici kompanije potvrdili su problem na društvenoj mreži Twitter i istakli da uzrokuje da sajtovi sa kojih korisnici inače čitaju vesti ne budu pravilno indeksirani što dovodi do toga da se najnoviji sadržaj ne prikazuje kako bi trebalo.

Iz kompanije još tvrde i da imaju „tekući problem“ sa indeksiranjem na servisu Google News i da on utiče na „sve sajtove“, te da rade na otkrivanju osnovnog uzroka problema. Iako kažu da će sledeće ažuriranje za ovaj servis biti dostupno u roku od 24 časa, ostaje nejasno da li će njime problem biti rešen za stalno.

Iako problem danas pogađa Google dashboard, izgleda kao da on već nedeljama unazad lebdi među korisnicima. To naravno, loše utiče na sajtove i izdavače samim tim jer onemogućava uobičajeni korisnički saobraćaj, tačnije, smanjuje ga.

Stoga, ukoliko mislite da ste propustili neku od bitnih informacija, najbolje je da odete na sajt portala koje pratite direktno iz veb pregledača, kako biste ostali u toku.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi