Google Play vam od sada dozvoljava da preuzmete dve aplikacije istovremeno

Nova funkcija u Google Play prodavnici koja je u testiranju još od 2019. godine omogućava vam da istovremeno preuzmete dve aplikacije na svoj uređaj

Google Play vam od sada dozvoljava da preuzmete dve aplikacije istovremeno

U odnosu na prethodni sistem preuzimanja aplikacija jedno po jedno, nova funkcija u Google Play prodavnici predstavlja veliki pomak jer omogućava da preuzmete dve aplikacije na svoj uređaj istovremeno. Međutim, mogućnost višestrukog preuzimanja trenutno nije dostupna kada je u pitanju ažuriranje aplikacija, ali i to bi uskoro moglo da se promeni.

Kompanija Google, inače, testira ovu funkcionalnost najmanje od 2019. godine, a tek sada ona postaje stvarnost. Šire uvođenje ove opcije već je počelo, a to je primetio portal 9to5Google, pri čemu se funkcija pojavljuje na više uređaja, među kojima su i pojedini Pixel telefoni.

Ipak, iako je poenta funkcije višestruko preuzimanje, trenutno je moguće obaviti samo dva istovremena preuzimanja, dok se sve druge aplikacije dodate na listu za preuzimanje stavljaju na čekanje dok ostale ne završe.

Za razliku od toga, ranije su insajderi tvrdili da bi ova mogućnost trebalo da omogući preuzimanje najmanje pet aplikacija istovremeno, a ne samo dve. Imajući ovo na umu, verovatno je da će Google u budućnosti uvesti dodatne promene ovoj funkcionalnosti, a bilo bi najbolje da dozvoli korisnicima da sami izaberu koliko aplikacija mogu istovremeno da preuzmu na ovaj način.

Ipak, opcija višestrukog preuzimanja ni u ovoj formi ne obuhvata ažuriranje više aplikacija u isto vreme, gde Play Store kao i do sada preuzima samo jedno ažuriranje, dok ostala stavlja na čekanje. Podrška za istovremena preuzimanja ažuriranja aplikacija svakako bi bila praktičnija, možda i više nego istovremena preuzimanja, ali verovatno je da će Google i to uskoro omogućiti.

Da biste proverili da li je nova Google Play mogućnost dostupna na vašem Android telefonu, pokušajte da preuzmete dve ili više aplikacija velike veličine istovremeno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi