Google Play prodavnica omogućavaće vam da daljinski deinstalirate aplikacije sa drugih uređaja

Kroz ažuriranje i verziju 38.8, Google Play prodavnica omogućavaće vam da daljinski deinstalirate aplikacije sa drugih uređaja povezanih sa istim nalogom

Google Play prodavnica omogućavaće vam da daljinski deinstalirate aplikacije sa drugih uređaja

Već sada dostupno je ažuriranje u kome Google Play prodavnica daje mogućnost da daljinski deinstalirate aplikacije sa drugih uređaja, ukoliko su one povezane na jedan isti nalog. Ova funkcija trebalo bi da radi na svim platformama: PC, Auto, telefonskoj, TV i Wear.

Trenutno, možete samo instalirati aplikacije na uređajima pod istim Google nalogom, ali ih ne možete i ukloniti. Upravo tu mogućnost donosi novo ažuriranje ove aplikacije, a novi korisnički interfejs Play prodavnice sastavlja sve vaše instalirane aplikacije u listu koja je lakša za upravljanje.

Na primer, aplikacije povezane sa Google nalogom, od sada ćete moći da sortirate na različite načine kao što je veličina, da ih grupišete po uređajima na kojima se one nalaze i tako dalje.

To može da bude posebno korisno prilikom upravljanja aplikacijama za Android TV, Android Auto ili Wear OS, jer su njihov interfejs malo ograničeniji nego onaj na, na primer, telefonima. Takođe, ovo znači i da će od sada biti mnogo lakše instalirati i deinstalirati aplikacije korišćenjem desktop pregledača ili Android telefona.

Nova Google Play prodavnica, odnosno njena nova verzija biće dostupna kroz ažuriranje, koje je već krenulo da stiže do korisnika, ali će potrajati dok ono ne stigne do svih, pa ćete verovatno morati da sačekate još malo dok ne isprobate nove funkcije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi