Google pretraga pojačana veštačkom inteligencijom stiže do većeg broja korisnika

Sve više korisnika i to ne testera, ima priliku da isproba SGE (Search Generative Experience), što je u stvari Google pretraga pojačana veštačkom inteligencijom

Google pretraga pojačana veštačkom inteligencijom stiže do većeg broja korisnika

Tehnološki gigant Google odlučio je da tiho proširi svoj SGE pretraživač (Search Generative Experience) na veći broj korisnika, i to onih koji nisu deo test programa, što znači da bi uskoro trebalo da ga dobijemo svi. Ovaj pretraživač je u stvari Google pretraga, ali pojačana veštačkom inteligencijom, i njeni rezultati se ne ređaju po zahtevu korisnika već prema sadržaju same pretrage, nudeći u suštini sažetak Google rezultata, kao i pojednostavljene odgovore.

Razlika u odnosu na klasičnu pretragu, takođe u vidu prikaza je i ta što se SGE rezultati pojavljuju kao iskačući prozori sa živopisnim nijansama teksta direktno ispod trage za pretragu. U osnovnom smislu, Google polje za pretragu ovako postaje u neki oblik razgovora sa AI četobotovom ove kompanije.

Tako, mesecima nakon najave ovakve pretrage, verzije ovog pretraživača pojavljivaće se kod odabranih korisnika, bez potrebe da on bude deo test programa kakve imaju mnoge kompanije. Ipak, odabrani korisnici i dalje ne spadaju u Evropu, s obzirom na to da će kompanija postepeno dodavati pristup onima u SAD, piše Search Engine Land.

Google, inače, ističe da su rezultati pretrage sa AI tehnologijom trenutno foksuriani na odgovore za složenije upite ili pitanja gde bi od pomoći mogle da budu informacije sa različitih sajtova. Neki od tih složenijih, navedenih primera je i „kako da skinem fleke sa ofarbanih zidova?“

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi