Google Search počinje testiranje redizajniranog korisničkog interfejsa za pregled slika na mobilnom uređaju

Ažurirani korisnički interfejs uključuje nove elemente dizajna koji su u skladu sa novim smernicama za Material dizajn

 
Google navodno testira novi dizajn za pregledač slika u Google pretrazi. Ažurirani korisnički interfejs uključuje nove elemente dizajna koji su u skladu sa novim smernicama za Material dizajn koji rade čak i sa Android 12 dinamičkim sistemom tema.Prema 9to5Google, redizajn korisničkog interfejsa za pregled slika počeo je da se primenjuje za neke korisnike i na mobilnoj veb verziji pretrage i u okviru Android aplikacije. Međutim, još uvek nije široko dostupan. Ako do sada niste dobili ažurirani korisnički interfejs, evo kako on izgleda:
googlepretraganovi.jpgKao što je prikazano na priloženim snimcima ekrana (stari levo, novi izgled desno), pregledi slika i dalje zauzimaju gornju polovinu ekrana. Međutim, naziv sajta i favicon sada su prikazani u obliku tableta u gornjem levom uglu pregleda. Dugme „x“ za zatvaranje pregleda je premešteno iz gornjeg levog u gornji desni i pored njega ima dugme menija sa tri tačke, koje sadrži opcije Share i Bookmark.Ime veb stranice i naslov članka su mnogo veći u redizajniranom izgledu, ali se i dalje pojavljuju odmah ispod pregleda slike. Dugme „Poseti“ je, međutim, premešteno u donji levi ugao i ono, zajedno sa ostalim elementima korisničkog interfejsa ispod pregleda, prati dinamički sistem tema za Android 12. Na kraju, povezane slike koje se mogu pomerati su sada prikazane u karuselu koji možete proširiti, a dugme Google Lens sada ima istaknutu poziciju u donjem levom uglu.Kao što je ranije pomenuto, redizajniran korisnički interfejs za pregled slika Google pretrage trenutno je dostupan za mali broj korisnika. Google trenutno nije podelio nikakve informacije u vezi sa širim uvođenjem. Potrudićemo se da vas obavestimo čim novi korisnički interfejs počne da stiže većem broju korisnika. Ako i sami primetite ovu promenu, slobodno nam pišite u komentarima.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi