Google uvodi novu funkciju deljenja lozinki za porodične naloge na Androidu

Google omogućava korisnicima Androida da dele lozinke za porodične naloge preko Google Password Manager-a, promovišući porodičnu sigurnost i balans sa tehnologijom.

Google uvodi novu funkciju deljenja lozinki za porodične naloge na Androidu

Google je počeo da uvodi novu funkciju za korisnike Androida, omogućavajući im da dele lozinke za porodične naloge putem Password Manager-a.

Kompanija je ranije ove godine izjavila da ima za cilj da promoviše porodičnu sigurnost i balans sa tehnologijom uvođenjem ove funkcije. Ona omogućava korisnicima da lako dele lozinke sa članovima porodice preko Google Password Manager-a.

Kako izveštava Android Authority, Google je potvrdio uvođenje deljenja lozinki u Google Password Manager-u putem stranice za podršku, kao deo majskog ažuriranja Google Play Services (v24.20).

Kako funkcioniše Google deljenje lozinki

Važno je napomenuti da je deljenje lozinki ograničeno na porodične naloge. Korisnici ne mogu deliti lozinke sa pojedincima van njihove porodične grupe, čak i ako imaju Google nalog. Lozinke za specifične veb-sajtove ili usluge mogu se deliti direktno iz Password Manager-a.

Google je ranije istakao različite scenarije u kojima bi ova funkcija mogla biti korisna, kao što su upravljanje vrtićem ili deljenje školskih zadataka između dece i roditelja. Takođe, može olakšati deljenje pristupa streaming servisima, nalozima, VPN-ovima i drugim uslugama, prenosi Fonearena.

Dostupnost

Trenutno je ova funkcija dostupna samo na Androidu i još nije dostupna na Chrome-u za desktop. Međutim, očekuje se da će uskoro biti dostupna i putem Chrome-a.

U objavi na stranici za podršku Google System ažuriranja navedeno je:

Sa novom funkcijom sada možete sigurno deliti svoje lozinke sa svojom porodičnom grupom u Google Password Manager-u. Kada podelite lozinku, vaši članovi porodice će dobiti njenu kopiju u svom Google Password Manager-u, spremnu za korišćenje.”

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi