Google veštačka inteligencija prevodi tekst u 3D objekte

Google predstavio sledeću generaciju AI tehnologije pod nazivom DreamFusion koja je dizajnirana da tekst pretvara u 3D generisane fotografije.

Google je prvobitno 2021. godine predstavio svoj AI za generisanje 3D objekata pod imenom Dream Fields, a sada je stigla nova i bolja verzija. Google-ov novi softver za veštačku inteligenciju dizajniran je za pretvaranje teksta u 3D generisane slike i zove se DreamFusion.
Pa, kako ovo funkcioniše?
U novo-objavljenom dokumentu, inženjeri su istakli da Dream Fusion, slično kao i Dream Fields, koristi neuronsku mrežu pod nazivom Neural Radiance Field (NeRF) dizajniranu sa zadatkom da generiše složene 3D scene na bazi 2D podataka.
 

We can even take several 3D models generated by DreamFusion and compose them into new scenes: pic.twitter.com/lo78DrluTP
— Ben Poole (@poolio) September 30, 2022

 
Međutim, DreamFusion koristi drugačiji pristup od Dream Fields-a. Kako je objasnio Google na Twitter-u, tim za razvoj je zamenio Open AI CLIP tehnologiju koja je pokretala Dream Fields sa Google-ovim sopstvenim AI modelom pod nazivom Imagen. 3D modeli koji se vide iznad i ispod nisu toliko foto-realistični kao što smo videli na Midjourney. Međutim, oni su svakako i dalje impresivni jer 3D modeli imaju preciznu geometriju površine, dubinu i pogodni su za upotrebu u različitim uslovima osvetljenja. I to nije sve jer prema objašnjenju jednog od Google naučnika koji radi na ovom projektu, nekoliko 3D modela generisanih DreamFusion-om se može kombinovati u jednoj sceni. Ukoliko vas sve ovo interesuje, obavezno posetite DreamFusion web prezentaciju…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi