Ilon Mask se žali na proceduru Windows instalacije i kritikuje Microsoft

Američki milijarder i vlasnik više tehnoloških kompanija Ilon Mask kritikuje Microsoft jer u proceduri Windows instalacije na računar zahteva kreiranje naloga

Ilon Mask se žali na proceduru Windows instalacije i kritikuje Microsoft

Čelnik više svetskih tehnoloških kompanija Ilon Mask kupio je novi laptop i naišao je na tehničke probleme tokom Windows instalacije pa se preko društvene mreže X (Twitter), čiji je takođe vlasnik,  požalio izvršnom direktoru kompanije Microsoft Satiji Nadeli. On je u više različitih objava iskazivao svoje nezadovoljstvo jer ne može da koristi laptop osim ukoliko ne napravi Microsoft nalog, što kako tvrdi, ujedno omogućava pristup veštačkoj inteligenciji ove kompanije njegovom računaru.

Međutim, uprkos tome što su korisnici objašnjavali Masku da ovaj korak može da se preskoči, samo je proces drugačiji i teži u odnosu na ranije, on je insistirao na tome da to nije tačno. On je čak i rekao da uspostavljeni mehanizam na njegovoj društvenoj mreži pod imenom Community Notes (Beleške zajednice) za proveru informacija u ovom slučaju ne radi, nakon što je dobio belešku zajednice ispod svoje objave koja opovrgava njegovu izjavu.

Beleške zajednice ovde ne rade, ova opcija (prim. aut. preskakanje kreiranja Microsoft naloga) više ne postoji“, napisao je on i ponovo dobio opovrgnutu izjavu, sa objašnjenjem da opcija postoji, samo nije tako jednostavna kao što je to na Windows 10 OS.

Njegovi pratioci su mu potom objasnili da ipak može da preskoči korak kreiranja Microsoft naloga tokom Windows instalacije i dali mu uputstva na koji način to da obavi, isključivanjem Wi-Fi konekcije, između ostalog.

Nakon problema koje je imao i kada je konačno uspeo da instalira Windows, Ilon Mask je ponovo pokrenuo ovu temu obraćajući se direktno izvršnom direktoru kompanije Microsoft. On je, ponovivši neke od ranijih tvrdnji, rekao da čak i ukoliko korisnici žele da se prijave ili naprave nalog, Microsoft im neće dozvoliti da koriste radnu i-mejl adresu, dok on ujedno samo takve i ima.

Nadela za sada nije odgovorio ni na jedan od Maskovih tvitova i žalbi. U prošlosti, Ilon Mask je kritikovao partnerstvo između firmi Microsoft i OpenAI, tvrdeći da tehnološki gigant kontroliše startap kompaniju, a onda i njenu veštačku inteligenciju. Uz to, on je još i tvrdio da razne AI kompanije, među kojima je i OpenAI, lažu o obuci svoje veštačke inteligencije, te da svaka od njih koristi podatke koji su zaštićeni autorskim pravima.

No, u svakom slučaju, ukoliko ste se zabrinuli za svoje tehnološke sposobnosti prilikom eventualnih teškoća instalacije Windows-a, možete da se opustite pošto je i vlasnik veoma velikih teh-kompanija takođe imao probleme, koje je mogao da reši i pretragom na internetu umesto javnim žalbama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi