Instagram vam sada dozvoljava da blokirate pristup svojim aktivnostima

Ako ništa drugo, barem nećete moći više da se žalite kako ovakav alat nemate i kako vas Instagram uhodi kao Mata Hari.

Instagram vam sada dozvoljava da blokirate pristup svojim aktivnostima

Ako ste strastveni korisnik Instagrama, možda biste želeli da zavirite u novu funkciju pod nazivom Activity Off-Meta Technologies, ​​koja sada omogućava korisnicima da blokiraju mogućnost Instagramu da prikuplja podatke o drugim aplikacijama i veb lokacijama koje posećujete. Ako ništa drugo, barem nećete moći više da se žalite kako ovakav alat nemate i kako vas Instagram uhodi kao Mata Hari.

Meta je prošle sedmice objavila u blogu da korisnici od sada imaju malo više kontrole nad načinom na koji Instagram prati njihovu veb aktivnost. Pored ovoga, možete istovremeno da preuzimate podatke sa svojih Facebook i Instagram naloga.

Instagram vam daje još opcija za blokiranje

Pored toga, kompanija je proširila dve kontrole privatnosti na Instagram koje su ranije bile dostupne samo na Fejsbuku:

-Korisnici sada mogu da upravljaju „kako su informacije koje nam druge kompanije šalju povezane sa vašim Facebook i Instagram nalozima

-Korisnici mogu „pregledati preduzeća koja dele podatke sa Meta-om, prekinuti vezu sa određenim da bi dodatno personalizovali svoje iskustvo ili u potpunosti obrisati ove podatke“.

Znamo da ljudi žele da mogu lako da donose odluke za više aplikacija odjednom, tako da premeštanje ovih podešavanja u Centar za naloge ima za cilj da reši to tako što će ljudima omogućiti da biraju svoja podešavanja za sve naše aplikacije istovremeno“, izjavila je kompanija Meta u saopštenju. “A za ljude koji više vole da imaju različita podešavanja za svaku aplikaciju, ovo je i dalje opcija.”

Pored ovoga, kompanija je početkom meseca predložila da u Evropskoj Uniji neke društvene mreže u njenom vlasništvu budu dostupne bez reklama, što je pokušaj da umiri regulatore EU koji hoće da zaustave visoko ciljane oglase bez prethodnog pristanka korisnika. Meta tako razmatra da EU korisnicima omogući korišćenje mreža Facebook i Instagram bez reklama, ali samo uz pretplatu i to između 16 i 19 evra mesečno.

U zavisnosti od toga na kom uređaju i koju aplikaciju koriste, pretplata bi varirala i to po ne tako niskim cenama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Sve kompanije sarađuju i dele međusobno podatke.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi