iOS 18 donosi super korisnu funkciju za punjenje iPhone-a

iOS 18 donosi upozorenje za sporo punjenje i nove opcije ograničenja punjenja kako biste bolje upravljali baterijom svog iPhone-a.

iOS 18 donosi super korisnu funkciju za punjenje iPhone-a

Sada kada se iOS 18 masovno uvodi, otkrivamo nove funkcije koje su čak uzbudljivije od nekih većih, najavljenih promena — poput novog podešavanja koje vas upozorava ako koristite spori punjač na svom iPhone-u.

Ako ste poput većine, verovatno imate mnogo starih kablova i punjača po kući. Možda ne shvatate da su neki od njih prilično zastareli i nisu sposobni da podrže brzo punjenje, posebno ako imate običaj da punite telefon preko noći dok spavate.

Ako uđete u aplikaciju Settings na iOS 18 i zatim izaberete Baterry, sistem će vas upozoriti kada koristite spori punjač. Takođe će biti prikazano u grafikonu baterije narandžastom bojom umesto uobičajene zelene. Ipak, nije jasno koliko punjač treba da bude spor tokom punjenja, da bi dobio ocenu i poruku  “spori punjač”.

iPhone 16 podržava MagSafe punjenje od 25 W, a iako Apple nije to posebno naglasio, kasnije je otkriveno da telefon podržava i žično punjenje od 45 W.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možete pronaći još jednu malu promenu u ograničenjima punjenja. Ranije je Apple postavio ograničenje punjenja na 80 %, ali sada su se pojavile detaljnije opcije od 85 %, 90 % i 95 %.

 Zašto je to važno? Održavanje baterije potpuno napunjene tokom dužeg vremenskog perioda će definitivno uticati na njenu funkcionalnost tako što će joj smanjiti maksimalni kapacitet mnogo brže nego ako postavite ograničenje preko kojeg ne bi trebalo da se puni.

Generalno, 80% je preporučeno ograničenje, ali sada imate fleksibilnost da idete preko toga, bez dostizanja kompletnih 100%. Ovo možda nije revolucionarna funkcija, ali je dobrodošla promena koja će vam pomoći da punite telefon maksimalnom brzinom, umesto da čekate da se baterija polako puni sa sporog punjača, piše Digitaltrends.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi