Ipak postoji način za zaobilaženje Netflix zabrane deljenja lozinki

Korisnici su se dosetili načina koji im omogućava zaobilaženje Netflix zabrane deljenja lozinki i tako besplatno nastavljaju da dele svoje naloge sa drugima

Ipak postoji način za zaobilaženje Netflix zabrane deljenja lozinki

Pretplatnički striming servis za serije i filmove Netflix nedavno je počeo da zabranjuje praksu deljenja lozinki među korisnicima, a u nekim zemljama zabrana je već stupila na snagu. Neki od izrevoltiranih korisnika su počeli da ukidaju svoje pretplate, a neki su pronašli način za zaobilaženje Netflix zabrane.

Sa kanala „neetičkih životnih saveta“ na Reddit forumu se raširilo otkriće koje korisnicima ovog servisa omogućava da uzvrate udarac.

Naime, ukoliko ste imalo upućeni u termine kao što su VPN i LAN, veoma lako ćete moći da iskoriste trik, a čak i da niste, moći ćete da podelite svoju lozinku uz jednostavno praćenje koraka za podešavanje.

Kako radi trik za zaobilaženje Netflix zabrane deljenja lozinki

Način za zaobilaženje u osnovi omogućava da se više uređaja poveže na jednu virtuelnu mrežu odnosno server, bez obzira na to gde se uređaji fizički nalaze i to preko funkcije „meshnet“. Meshnet funkcija radi kao virtuelni šifrovani LAN što automatski znači da lokacija uređaja povezanog na tu mrežu više nije bitna i da će uređaji iz bilo kog dela sveta moći da se povežu na nju. To omogućava deljenje jedne IP adrese i „pozajmicu“ servera na korišćenje drugima.

Na ovaj način korisnici Netflix platforme mogu koristiti istu IP adresu kao i glavni vlasnik naloga, čime uspevaju da izbegnu plaćanje dodatne naknade za deljenje lozinki sa drugima.

Kako Netflix zabranjuje deljenje naloga?

Striming servis Netflix je do nedavno bio veoma popularan, između ostalog i upravo zato što je omogućavao da više korisnika koristi jedan nalog sa istim korisničkim podacima. Korisnici su tako između sebe uglavnom delili troškove pretplate.

Uprkos ovako lepoj praksi, Netflix je ove godine odlučio da je suzbije i uvede zabranu besplatnog deljenja lozinki za naloge. Praktično, servis dozvoljava da se lozinke za jedan nalog koriste samo u okviru jednog domaćinstva, odnosno na istoj lokalnoj mreži.

Kako bi sproveo zabranu servis je počeo da proverava koji su sve uređaji povezani na kućne internet mreže korisnika, da bi utvrdio da li se nalog koristi na „tačnoj lokaciji“. Ukoliko neko pokuša da se prijavi na nalog, a ne pripada pravoj lokaciji, neće uspeti to da uradi. Umesto toga izaći će opcija da se dodatno plati za ubacivanje još jednog korisnika.

Potez ovog servisa je veoma naljutio korisnike koji u znak revolta masovno otkazuju svoje pretplate. Ali, neki od njih nastavlju da traže način da zaobiđu zabranu i to su, kako za sada deluje, pronašli. Meshnet funkcija je dostupna preko NordVPN provajdera.

Opcija za uključivanje Meshnet funckije

Zapravo uopšte nije potrebno uključiti VPN kao takav, odnosno sakriti ili relocirati IP adresu da bi se izbegla Netflix zabrana. Naime, korisnici treba da naprave nalog na NordVPN i u okviru njegove aplikacije uključe Meshnet funkciju, prenosi Evening Standard.

Nju inače koriste ljudi koji žele da se povežu sa svojim kućnim uređajem kada nisu kod kuće, a osim toga je koriste i gejmeri koji tako prave virtuelnu LAN mrežu koja im omogućava da igraju igre za više igrača kao da su u istoj prostoriji.

Posle uključivanja funkcije, treba da se omogući preusmeravanje saobraćaja, koje u stvari prikazuje više uređaja povezanih na istu internet mrežu. To se radi odabirom opcije „route traffic“ koja potom daje listu uređaja koje korisnici mogu povezati na svoju mrežu. Lista će biti napravljena od svih uređaja koji su povezani na vaš NordVPN nalog.

Međutim, mogu se dodati i spoljni uređaji koji takođe imaju uključenu Meshnet opciju na ostalim nalozima slanjem pozivnice u okviru aplikacije. Na ovaj način može da se poveže 10 uređaja na jednom nalogu kao i do 50 spoljnih uređaja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi