iPhone 15 Pro Max dobija dodatni sat trajanja baterije zahvaljujući iOS 18 optimizaciji

Kineski bloger sproveo je test baterije novih flagship uređaja, upoređujući ih sa iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max i nekoliko kineskih Android flagship telefona

iPhone 15 Pro Max dobija dodatni sat trajanja baterije zahvaljujući iOS 18 optimizaciji

U testovima je iPhone 16 Pro Max postavio nove rekorde za dugotrajnost baterije, lako prelazeći 10 sati trajanja u testu pomenutog blogera. Međutim, ono što je posebno zanimljivo je da je iPhone 15 Pro Max dobio sat vremena dodatne autonomije tj trajanja baterije prilikom rada na iOS 18, u poređenju sa istim telefonom koji je ranije radio na iOS 17. Slična poboljšanja su uočena i na iPhone 15 Pro telefonu.

Iako su svi testovi baterije donekle sintetički benchmark testovi i ne odražavaju nužno realno korišćenje u stvarnim uslovima, ovaj test je značajan jer se ne radi o jednostavnom puštanju video zapisa u neprekidnom trajanju.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Test uključuje korišćenje aplikacija kao što su WeChat za slanje poruka, glasovne i video pozive, pregledanje web stranica, korišćenje Douyin-a (TikTok) i igranje igre Genshin Impact. Ove aktivnosti se ciklično ponavljaju dok se baterija ne isprazni.

Pod ovim uslovima, iOS 18 je produžio trajanje baterije na starijim modelima iPhone-a.

Prethodno je iPhone 15 Pro trajao 6 sati i 22 minuta. Sa iOS 18, trajao je 6 sati i 55 minuta. Slično tome, iPhone 15 Pro Max je sa 7 sati i 56 minuta trajao 9 sati i 2 minuta.

Ove promene su rezultat optimizacije u načinu na koji iOS 18 raspoređuje zadatke na brza i štedlljiva jezgra A17 Pro čipa. Čini se da iOS 18 duže čeka pre nego što poveća frekvencije procesora, čime sistem koristi manje energije za kraće i brže zadatke, što rezultira manjom potrošnjom baterije.

Ako želite najbolje trajanje baterije, razmislite o nadogradnji na iPhone 16 Pro Max, koji je na testu postigao rezultat od čak 10 sati i 23 minuta, skoro sat i po duže u poređenju sa iPhone 15 Pro Max modelom koji koristi iOS 18, prenosi 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi