Isporuke ekrana pokazuju rastuću popularnost modela iPhone 15 Pro

Isporuke panela za trenutnu seriju iPhone 15 porasle su za 16% u poređenju sa brojem panela isporučenih za seriju iPhone 14 u istom periodu do oktobra.

Isporuke ekrana pokazuju rastuću popularnost modela iPhone 15 Pro

Isporuke panela za trenutnu seriju iPhone 15 porasle su za 16% u poređenju sa brojem panela isporučenih za seriju iPhone 14 u istom periodu do oktobra, prema podacima koje je objavila konsultantska firma za isporuku ekrana Display Supply Chain Consultants – DSCC.

Isporuke panela za iPhone 15 bile su 21% veće od broja isporučenih tokom istog perioda 2021. godine za liniju iPhone 13.

Samsung i dalje najveći dobavljač ekrana za iPhone 15 seriju

Prošlog meseca, 15 Pro modeli imali su ubedljiv udeo od 71% u isporučenim panelima, što je povećanje u odnosu na 65% udeo koje su najnoviji Pro modeli ostvarili u septembru. S obzirom na ove podatke i uzimajući u obzir veću početnu cenu od 1.199 dolara za 15 Pro Max sa 256GB prostora u odnosu na 1.099 dolara za iPhone 14 Pro Max sa 128GB prostora, prosečna prodajna cena (ASP) seriju 15 je 5% veća od prethodne verzije.

Samsung Display (SDC) i dalje je glavni snabdevač ekrana za Apple, odgovoran za 81% isporučenih panela od juna do oktobra za seriju 15. SDC je takođe bio odgovoran za 82% panela isporučenih za seriju iPhone 14 prošle godine u istom periodu, i za 79% panela za seriju iPhone 13 tokom istog perioda. SDC ostaje jedini od snabdevača ekrana za Apple koji je isporučio panele za sve četiri modela iPhone-a u 2023, 2022. i 2021. godini.

DSCC primećuje da je LG Display (LGD) počeo isporučivati panele u septembru za iPhone 15 Pro Max i imao udeo od 18% za taj model do oktobra. LGD isporučuje panele za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Kineski BOE je prošlog meseca počeo Apple snabdevati panelima za iPhone 15 i ima udeo od 1%.

U suštini, prema podacima DSCC-a, ove godine su iPhone Pro modeli popularniji nego ikada. Direktor istraživanja u DSCC-u, David Naranjo, kaže: “Isporuke panela za iPhone 15 Pro modele čine veći udeo u odnosu na iPhone 14 Pro i iPhone 13 Pro modele tokom perioda od juna do oktobra. Na kumulativnoj osnovi, od juna do oktobra, iPhone 15 Pro modeli imali su udeo od 64%, u poređenju sa udelom od 54% za seriju iPhone 14 i seriju iPhone 13.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi