iPhone sa iOS 17 menja mesto tastera za prekid veze

Apple sprema mnogo novina u iOS 17 verziji OS-a, a jedna od njih je i promena mesta tastera za prekid veze koje se seli sa sredine u donji desni ugao

iPhone sa iOS 17 menja mesto tastera za prekid veze

Ova promena koja menja mesto tastera za prekid veze se pojavila još u prvoj beta verziji iOS 17 operativnog sistema. Očekivano, korisnici je nisu prihvatili sa odobravanjem, posebno na najpopularnijem mestu za izražavanje javnog nezadovoljstva – društvenim mrežama.

Promena mesta „End“ tastera je deo promene aplikacije za pozive koju Apple redizajnira u novoj verziji iOS 17. Pored redizajna, Apple u aplikaciju za pozive dodaje funkcije kao što su Contact Posters, Live Voicemail, FaceTime voicemails i druge.

Contact Posters vam dozvoljava da prilagodite svoj izgled za druge iOS korisnike, odnosno kako ćete im se pojavljivati u konverzacijama ili kada ih pozovete. Live voicemails i FaceTime voicemails daju novu dimenziju ostavljanja (do sada glasovnih) poruka kada je neko nedostupan ili se ne javlja.

Redizajn interfejsa poziva

U iOS 16 i ranijim verzijama ovog operativnog sistem, iPhone dugme za prekid poziva se nalazilo na samom dnu interfejsa za poziv. Iznad njega su bila dva odvojena reda dugmadi za stvari poput isključivanja zvuka, tastature, FaceTime, kontrola zvuka i još mnogo toga.

U iOS-u 17, Apple je redizajnirao ovaj interfejs kako bi sve prebacio na donju trećinu ekrana. To znači da je dugme „End“ pomešano sa drugim dugmadima za audio kontrole, FaceTime, isključivanje zvuka, dodavanje pozivaoca i tastaturu. Dugme „End“ više nije izdvojeno u sredini na dnu ekrana, već je sada u donjem desnom uglu interfejsa.

Jasno je zašto je Apple napravio ovu promenu u iOS-u 17. Jedna od najvećih novih funkcija su pomenuti Contact posters (posteri kontakata), koji prikazuju slike osobe sa kojom razgovarate preko celog ekrana. Da bi prikazao sliku i ilustraciju preko celog ekrana, Apple je pomerio sve dugmiće nadole. Ovaj interfejs će zameniti postojeći, čak iako kontakt sa kojim razgovarate nema postavljen poster za kontakt, piše 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi