LG OLED televizori dobili novi pametni meni koji jako dobro radi

Početni ekran na novim LG OLED televizorima je imao značajan fejslift, pa sada pametni meni konačno ima smisla i lakše je prilagoditi sliku prema sadržaju

LG OLED televizori dobili novi pametni meni koji jako dobro radi

Najnovija verzija webOS-a je u potpunosti promenila pametni meni na novim LG OLED televizorima, koji sada izgleda minimalistički i mnogo jednostavniji za korišćenje. Za ovo je pre svega zaslužna nova Quick Menu funkcija, koja podseća na Control Center koji imamo na iPhone-u ili Quick Settings koje viđamo na Android uređajima.

Quick Menu možete prilagoditi onako kako vama odgovara kako biste dobili ključna podešavanja u samo par klikova, što znači da ćemo možda konačno koristiti sve one opcije koje nude moderni televizori, piše TechRadar.

Početni ekran je takođe dobio redizajn, sa novom Quick Cards funkcijom koja vam omogućava da grupišete aplikacije ili usluge u određene kategorije, pa ćete moći da povežete, recimo, video igre sa podešavanjima ekrana za igre, aplikacije za filmove sa podešavanjima za filmove i tako dalje…

Nova opcija nije dostupna na starim LG OLED modelima

Iako novi operativni sistem, nažalost, nije dostupan na starijim LG OLED modelima kao što su LG G2 OLED ili LG C2 OLED, možete ga očekivati u ovogodišnjoj liniji, uključujući LG B3 OLED.

Brzom meniju možete da pristupite kroz podešavanja u gornjem desnom uglu ekrana. Otvoriće se meni na levoj strani ekrana, koji ima 12 prilagodljivih kartica za podešavanja. Tu možete imati različite režime ekrana za filmove, video igre ili sport, ali i neke druge stvari kao što su višestruki prikaz ili tajmer za spavanje.

Na primer, većina ljudi neće menjati podešavanja slike kada sa video igre pređe da gleda neki film, jer su ta podešavanja uglavnom zakopana negde u meniju i jednostavno uglavnom niko ne želi da gubi vreme na to. Novi Quick Menu i Quick Cards znači da će vam to sad biti dostupno u samo par klikova, što je preko potrebno osveženje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi