Meta ima poteškoća: pali Facebook, Instagram i Messenger

Kompanija Marka Zakerberga – Meta, inače vlasnik više društvenih mreža, ima poteškoća u funkcionisanju jer su pali ne samo Facebook, već i Instagram i Messenger

Meta ima poteškoća: pali Facebook, Instagram i Messenger

Skoro sve društvene mreže u vlasništvu kompanije Meta trenutno ne rade u Srbiji, ali ni u ostatku sveta, prijavljuju korisnici ovih aplikacija. Dok WhatApp i dalje radi, pali su Facebook, Instagram i Messenger i korisnici uopšte ne mogu da pristupe svojim profilima.

Uzrok za ovaj problem je kako deluje veliki prekid rada u matičnoj kompaniji ovih društvenih mreža, odnosno kvar na serverima kompanije Meta, prenosi Independent.

Na primer, Facebook korisnici nailaze na obaveštenja kao što zahtev za ponovnom prijavom, koja uopšte ne funkcioniše i oni ne mogu da pristupe svom nalogu. Instagram, na drugoj strani skoro potpuno odbija da radi i ne može da osvežava novosti. Messenger, aplikacija za razmenu poruka je takođe van funkcije. Nije poznato šta je tačan uzrok kvara, ni kada će ove aplikacije proraditi.

U međuvremenu, ne pomišljajte odmah na najgore – da vam je hakovan profil, jer se ovakvi kvarovi ne dešavaju prvi put, a verovatno je da će Meta uskoro izdati zvanično saopštenje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi