Microsoft lansirao Mesh, virtuelnu platformu za „opuštene“ onlajn sastanke na Teams aplikaciji

Teams aplikacija dobila je novo proširenje pošto je Microsoft lansirao Mesh, platformu unutar nje koja omogućava zaposlenima sastanke iako su fizički odvojeni

Microsoft lansirao Mesh, virtuelnu platformu za „opuštene“ onlajn sastanke na Teams aplikaciji

Nova Teams funkcija neće omogućiti samo obične onlajn sastanke među zaposlenima u različitim kompanijama, već će se njihovi avatari sastajati na istom virutelnom prilagođenom prostoru, čak iako su fizički razdvojeni. To je deo nove platforme u okviru Teams aplikacije, pošto je Microsoft lansirao Mesh platofrmu koja to omogućava.

Mesh u okviru Teams aplikacije je testiran u firmama poput konsultantske kompanije Accenture i farmaceutske Takeda.

Svet rada nastavlja da se razvija brzim tempom, ali važnost ljudske povezanosti nikada nije nestala. Razgovori za vreme ručka, susreti u hodnicima, razgovori uz kafu – često su ključni za uspeh na radnom mestu i sreću zaposlenih“, objasnio je Leo Barela, glavni tehnološki direktor kompanije Takeda. On tvrdi da su njihovi sastanci „bili više kolaborativni i uzbudljivi“.

Platforma Mesh može da pruži niz unapred napravljenih prostora koje kompanije mogu da prilagode dodavanjem različitih sadržaja, od informativnih video snimaka do logotipa, bez potrebe za unosom bilo kakvog koda.

Set alata za Mesh radi putem Unity platforme, Microsoft platforme za 2D i 3D razvoj, kako bi dodatno prilagodila virtuelni svet. Ukratko, ako postoji „retrit“ koji poslodavac želi da organizuje za sve, može to da uradi onlajn putem i kreira verziju u kojoj će pozvati avatare svih zaposlenih. Trenutno je Microsoft Mesh dostupan samo na desktop računarima i Meta Quest VR uređajima (ako zaposleni žele više da uživaju u svom iskustvu).

Microsoft nudi šestomesečni besplatni probni period svima sa poslovnim ili preduzetničkim paketima. Inače, cene variraju od 4 dolara po korisniku mesečno za Microsoft Teams Essentials, do 57 dolara po korisniku mesečno za Microsoft 365 E5.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi