Microsoft Paint dobija jednu od najboljih Photoshop funkcija

Microsoft Paint je jedan od alata koji je više koristio za ismevanje nečijeg znanja obrade slika, nego što je zaista korišćen. To bi moglo da se promeni

Microsoft Paint dobija jednu od najboljih Photoshop funkcija

Ne možemo da kažemo da je Microsoft Paint alat koji zaslužuje da bude tema mimova i ismevanja drugih korisnika kada se potegne znanje u obradi slika. Vremenom je Paint porastao u znatno ozbiljniji alat od onoga od čega je krenuo, i što ljudi uopšte znaju o njemu.

Ono što je najbitnije je da Microsoft ima ozbiljne planove sa Paint aplikacijom. Najnovija ažuriranja na Insider verzijama Windows 11 pokazuju da će Paint dobiti jednu od bitnih funkcija rezervisanih za alate kao što je Photoshop – uklanjanje pozadine, piše na zvaničnom Windows blogu.

Eliminisanje pozadine slike da bi se izolovao određeni objekat je nešto što oduzima mnogo vremena ako se radi ručno. Međutim najnovije Paint ažuriranje uključuje automatski alat za uklanjanje pozadine sve ovo radi umesto vas.

Microsoft navodi:

„Sa ovim ažuriranjem, uvodimo uklanjanje pozadine! Sa alatom za uklanjanjem pozadine, sada možete automatski ukloniti pozadinu bilo koje slike samo jednim klikom ostavljajući glatki izrez subjekta. Uklanjanje pozadine može otkriti subjekt sa celog platna ili iz selekcije pomoću alatke za izbor.“

„Da biste započeli, nalepite ili uvezite sadržaj na sliku i kliknite na novo dugme za uklanjanje pozadine na traci sa alatkama da biste uklonili pozadinu na celoj slici. Takođe možete koristiti pravougaonik za izbor da biste odredili oblast koju želite da biste uklonili pozadinu“.

Za sada je ažurirana verzija Paint aplikacije dostupna samo korisnicima Windows 11 operativnog sistema koji su se prijavili za Canary ili Insider kanale, ali ako je suditi po dosadašnjoj praksi, ne bi trebalo da prođe mnogo vremena pre nego što se nova opcija pojavi kod svih Windows 11 korisnika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi