Microsoft Paint i AI su verovatno sledeći Windows 11 tandem

Sledeći Windows 11 tandem verovatno će biti Microsoft Paint i AI, odnosno legendarni program za crtanje sa funkcijama veštačke inteligencije

Microsoft Paint i AI su verovatno sledeći Windows 11 tandem

Novi Windows 11 tandem sa veštačkom inteligencijom verovatno će biti legendarni program za crtanje, pa bi tako Microsoft Paint i AI mogli da omoguće pretvaranje teksta u crtež odnosno sliku, piše Windows Central.

Izvori portala kažu tvrde da će funkcije veštačke inteligencije u ovom programu pokretati ista tehnologija koja stoji iza Bing Image Creator funkcije koji generiše sliku na osnovu tekstualnog opisa.

Program će verovatno dobiti dugme „Magic Paint“ na gornjem desnom kraju trake sa funkcijama, zajedno sa bočnom trakom koja omogućava unošenje opisa slike koju program treba da generiše.

Nakon što je fotografija na osnovu opisa generisana, deluje da će biti moguće nju potom preneti na „platno“ za slikanje, ali i dalje nije jasno kako će ovo tačno funkcionisati. Portal je objavio i fotografiju koju Microsoft navodno koristi kao neku vrstu makete za predstojeće funkcije u Paint programu.

Photos, Camera i Snipping Tools sa AI

Osim u Paint program, kompanija želi da doda AI alate i u aplikacije Photos, Camera i Snipping Tools. Kada je u pitanju Photos, AI tehnologija bi mogla da omogući identifikaciju ljudi ili objekata na fotografiji, a potom njihovo lakše „izrezivanje“ i „lepljenje“ u druge oblasti.

Snipping Tools i Camera će najverovatnije konačno biti pojačani OCR tehnologijom, odnosno identifikovanje teksta na fotografijama. On bi potom, samim tim mogao da bude korišćen kao i drugi tekstovi, za: obeležavanje, kopiranje, lepljenje, pretraživanje i drugo.

Međutim, kompanija očigledno i dalje testira nove funkcije, a nije jasno da li će one sigurno i zaživeti, ali to ne bi bilo iznenađujuće s obzirom na to u koliko svojih programa je uvela AI funkcije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi