Legendarni Paint dobija “dark” temu za Windows 11

Legendarni Paint program za crtanje i osnovnu obradu slika, jedan od najstarijih programa na Windows operativnom sistemu, u verziji 11 dobija tamni režim

Legendarni Paint dobija “dark” temu za Windows 11

Kompanija Microsoft uvodi ažuriranja i poboljšanja, uključujući i tamni režim, na jednu od svojih najstarijih aplikacija, legendarni program Paint, za rad na operativnom sistemu Windows 11, objavila je na svom blog postu.

Ažuriranje aplikacije su dobili korisnici registrovani u okviru programa Windows insajder na kanalima Canary and Dev Channels.

Kao što je već naglašeno, glavni novitet ažurirane verzije je dodavanje tamnog režima, koji će biti automatski aktivan ukoliko je “dark” režim uključen u podešavanjima Windows 11 operativnog sistema. Naravno, opcija za automatsko prebacivanje u podešavanjima se može isključiti i ručno namestiti režim koji vam više odgovara.

Microsoft Paint dobija “dark” radno okruženje

Microsoft uzgred, najavljuje i kontrolu zumiranja za pružanje veće kontrole rada sa sadržajima u Paint programu. Klasična, unapred postavljena podešavanja će biti i dalje dostupna, ali će od sada biti prisutan i „klizač za zumiranje“ koji će omogućavati fino uvećanje i smanjivanje sadržaja. Nova opcija je i „prilagođavanje ekranu“ koja omogućava zumiranje prema veličini prozora programa.

Ažurirani su i prozori za podešavanja slike (Image Properties) tako da odgovaraju stilu novog dizajna operativnog sistema i pozadini Paint programa. Unapređena je pristupačnost komandama i upotrebljivost dela sa generalnim podešavanjima rada u aplikaciji sa boljom podrškom za prečice na tastaturi umesto stalnog korišćenja miša, piše u objavi.

Kada ažuriranje zvanično bude pušteno u rad, biće dostupno svim korisnicima Windows 11 operativnog sistema, a u međuvremenu je Microsoft najavio još poboljšanja za najpopularniji operativni sistem.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. hurakura

    Ovo dodjde kao Windows 11.5 sad

  2. Vau

  3. unique93

    Ja je imam vec par meseci preko nekog moda. :D

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi