Windows 11 konačno dobija ugrađenu podršku za 7-Zip, RAR i Gz arhive

Više nećemo morati da se oslanjamo na aplikacije trećih strana kada su u pitanju 7-Zip, RAR i Gz arhive, tako da možda konačno možemo da kažemo zbogom WinRAR-u

Windows 11 konačno dobija ugrađenu podršku za 7-Zip, RAR i Gz arhive

Nedavno održana Microsoft Build konferencija za programere je uglavnom bila fokusirana na stvari povezane sa veštačkom inteligencijom. Međutim Microsoft je najavio i druge novine, među kojima je možda najznačajnija da Windows 11 operativni sistem konačno dobija ugrađenu podršku za 7-Zip, RAR i Gz arhive.

Windows 11 u startu raspakuje 7-Zip i RAR arhive

Ova podrška je bazirana na otvorenom kodu projekta “libarchive”, koji podržava više formata. Microsoft navodi da ovo ne samo da nudi ugrađenu opciju za rukovanje RAR fajlovima, već i dodatne formate kao što su tar, 7-zip, gz i mnogi drugi, kako je izvestio The Verge.

Microsoft takođe ističe “poboljšanu funkcionalnost” kada je reč o kompresiji u poređenju sa aplikacijama trećih strana.

Kompanija još nije objavila zvanični datum lansiranja ove funkcionalnosti, ali Windows 11 bi već danas, ako ne sutra, trebalo da dobije veliko ažuriranje koje će doneti, između ostalog, i podršku za Bluetooth LE, pa možda i ovaj novitet u vidu najpopularnijih formata kompresovanih datoteka bude dodat. Nadamo se da će ovaj novi alat biti jednostavan za korišćenje i, što je možda još važnije, brz u radu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Cineman


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi