Sledeća generacija Android flegšip telefona stiže u oktobru i biće uporediva sa iPhone modelima

Qualcomm se iz petnih žila trudi da maksimalno ubrza svoj predstojeći Snapdragon 8 Gen4 SoC kako bi Android flegšip telefoni sledeće generacije bili rame uz rame sa Apple iPhone modelima

Sledeća generacija Android flegšip telefona stiže u oktobru i biće uporediva sa iPhone modelima

Već se uveliko nagađa da će najnoviji i najbrži Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 procesor za mobilne telefone biti pušten u prodaju tokom oktobra, što će kao po automatizmu doneti sledeću generaciju Android telefona još boljih performansi. Novi talas telefona visokih performansi tzv Android flegšip modela će stići na tržište sredinom oktobra, u korak prateći predstojeću Apple iPhone 16 seriju.

Strani mediji citiraju vest vesti prema kojoj je jedan od prototip telefona sa ugrađenim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 čipsetom odradio Geekbench 6 benchmarking test performansi postigavši „single-core“ rezultat od 2700 poena i onaj u kome maksimalno angažuje sva raspoloživa procesorska jezgra, ostvarivši rezultat od 10.000 poena, što je znatno bolje od postojećeg Galaxy S24 Ultra telefona. Trenutno aktuelni Android flegšip telefoni sa Snapdragon 8 Gen 3 verzijom procesora postižu jednojezgarni rezultat od 2187 i višejezgarni rezultat od 6669 poena.

Upoređujući aktuelni konkurentski Apple iPhone 15 Pro Max sa A17 Pro čipsetom, rezultati na istom testu su 2958 poena za jedno jezgro i 7288 poena za više jezgara. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 je nadmašio Apple u multi-core testu, ali u oblasti rada sa jednim jezgrom i dalje kaska za iPhone modelima.

Međutim, najnoviji Qualcomm procesor je još uvek u fazi testiranja i ima priliku da unapredi performanse čipa. Ipak ni konkurencija ne sedi skrštenih ruku, Apple A18 čip sledeće generacije će se takođe pojaviti zajedno sa novim iPhone 16 telefonom u septembru.

Pored toga, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 će po prvi put koristiti sopstveno razvijenu Nuvia CPU arhitekturu, a radni takt može dostići između 3.6 GHz i 4 GHz, prenosi PhoneArena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi