Snapdragon 8 Gen 4 prvo će dobiti Xiaomi telefoni

Prvi proizvođač pametnih telefona koji će u svojim uređajima koristiti predstojeći Qualcomm flegšip čipset Snapdragon 8 Gen 4 biće kineski brend Xiaomi

Snapdragon 8 Gen 4 prvo će dobiti Xiaomi telefoni

Kineska kompanija Xiaomi biće prvi Qualcomm partner među proizvođačima pametnih telefona koji će na svojim uređajima koristiti predstojeći Snapdragon 8 Gen 4, sledeći vodeći čipset američkog dizajnera poluprovodnika. Odmah za njom, slediće je i brend OnePlus, a oba brenda bi sa tim u skladu trebalo i da prisustvuju ovogodišnjem Snapdragon samitu.

Ipak, to ne znači da će odmah po predstavljanju novog Snapdragon čipa uslediti i lansiranje novih telefona sa njim, jer najava je jedno, dok je stavljanje u zvaničnu prodaju nešto drugo, podseća Wccftech.

Kada su u pitanju druge kompanije koje će se služiti novim čipom, ostatak liste trenutno još nije poznat. Uzevši u obzir da je Xiaomi prvi, to verovatno znači da će predstojeća Xiaomi 15 serija telefona biti prva sa ovim čipom, a ne bi čudilo ni to da su dve kompanije dodatno sarađivale kako bi prilagodile SoC specijalno za ove uređaje.

U 2025. godini OnePLus i iQOO brendovi bi trebalo da slede upotrebu ovog čipa na svojim telefonima, što znači da su verovatno u pitanju OnePlus 13 i iQOO 13. Iako je Samsung jedan od najbližih Qualcomm partnera, čudno je što južnokorejski gigant nikada nije bio prvi koji se pojavio na Snapdragon samitu iako prodaje najviše uređaja sa Qualcomm čipovima.

Međutim, Samsung jednostavno ima drugačiji raspored objavljivanja svojih premijum uređaja pa je je to donekle i logično. Takođe, biće interesantno videti koliko će Xiaomi ceniti svoje telefone sa novim čipom, uzimajući u obzir da je Qualcomm već najavio da će Snapdragon 8 Gen 4 biti najskuplji čipset kompanije do sada.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Bukovsky

    OnePlus 13 i iQOO 13 sledeće godine. I mislim da onda najjeftnija varijanta kod nas telefona ima da bude tipa 890 e.....

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi