Snapdragon 8 Gen 4 će imati prilagođena CPU jezgra, ali i verovatno veću cenu sledeće godine

Iako se i dalje nisu slegli Snapdragon 8 Gen 3 utisci, već stižu informacije da će sledeći, Snapdragon 8 Gen 4 čip imati prilagođena CPU jezgra Oryon tipa

Snapdragon 8 Gen 4 će imati prilagođena CPU jezgra, ali i verovatno veću cenu sledeće godine

Još novina sa ovogodišnjeg Snapdragon samita su i informacije o proizvodima koji treba da budu lansirani tek sledeće godine, kao što je sledeća generacija mobilnog čipseta Snapdragon 8 Gen 4. Kompanija je najavila da će ovaj čip imati prilagođena CPU jezgra Oryon tehnologije, ali i da to znači da će zbog toga ovaj čip verovatno biti skuplji.

To dalje ukazuje da nas tokom 2025. očekuju još skuplji vodeći pametni telefoni.

Ove informacije potvrdio je potpredsednik kompanije Qualcomm Kris Patrik za portal AndroidAuthority u okviru ovogodišnjeg događaja kompanije na Havajima. Patrik objašnjava da prilagođena CPU jezgra ne moraju nužno da znače skuplje, ali je dodao da to omogućava kompaniji da uspostavi drugačiji balans između cena, potrošnje energije i performansi. Nažalost, taj balans je upravo stavka koja ide u prilog rastu cena.

Očekujemo da će Snapdragon Gen 4 imati određeno povećanje troškova jer zaista težimo veoma zadivljujućim nivoima performansi“, kaže on.

U svakom slučaju, malo je razočaravajuće čuti da bi Snapdragon 8 Gen 4 u stvari bio još skuplji nego Snapdragon 8 Gen 3, jer to za sobom dalje povlači i cenu svih uređaja koje će on potencijalno pokretati. Gledajući na ranije Qualcomm saradnje, u te uređaje mogu spadati telefoni serije Samsung Galaxy S25, Xiaomi 15 serije i drugi vodeći uređaji koje možemo očekivati 2025.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Poolmaker

    Snapdragon 8 Gen 4 će imati verovatno veću cenu sledeće godine


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi