OpenAI sprema ChatGPT iznenađenje neposredno pred Google I/O konferenciju

Tvorac ChatGPT bota veštačke inteligencije, odnosno kompanija OpenAI trebalo bi da predstavi sopstveni internet pretraživač neposredno pred Google I/O

OpenAI sprema ChatGPT iznenađenje neposredno pred Google I/O konferenciju

Kompanija OpenAI sprema se da predstavi svoj internet pretraživač, koji koristi i njenog AI četbota ChatGPT, kao konkurenta Google pretraživaču. Ne samo da će ovaj pretraživač biti takmac najpopularnijem pretraživaču na svetu, već OpenAI navodno planira da lansira sopstveni 13. maja, odnosno dan pred Google I/O ovogodišnju konferenciju.

Iako ova informacija još nije zvanično potvrđena, ovaj potez bi mogao da skrene pažnju sa kompanije Google na OpenAI. Google I/O je inače godišnja konferencija za razvojne programere ovog američkog giganta, i ove godine počinje 14. maja, a veštačka inteligencija biće jedna od glavnih tema diskusija. Prema izveštaju novinske agencije Reuters, OpenAI želi da preuzme centar pažnje od kompanije Google, najavljujući pretraživač zasnovan na ChatGPT botu.

Ova glasina navodi da bi ChatGPT pretraživač trebalo da se takmiči sa Google iskustvom generisanja pretrage, pružajući korisnicima kontekstualne odgovore na njihove pretrage kombinujući rezultate sa različitih internet izvora. Uz to, insajderi očekuju da će ovu uslugu delimično pokretati pretraživanjem Microsoft Bing pretraga.

Ipak, uzevši u obzir iskustvo raznih alata koji funkcionišu na osnovu veštačke inteligencije i to da četbotovi često lažu ili izmišljaju informacije, nije sigurno koliko će ljudi verovati novoj ChatGPT pretrazi u odnosu na tradicionalno pretraživanje interneta. Ipak, ukoliko alati budu unapređeni, OpenAI ima šanse da preuzme primat nad Google pretragom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi