Microsoft Word je konačno rešio jedan od najiritantnijih „copy-paste“ problema

Automatsko formatiranje teksta u oblik koji već koristite u svom Microsoft Word dokumentu prilikom korišćenja copy-paste funkcija je konačno tu

Microsoft Word je konačno rešio jedan od najiritantnijih „copy-paste“ problema

Problemi sa formatiranjem prilikom kopiranja i „lepljenja“ teksta, odnosno „copy-paste“ funkcija u Microsoft Word dokumentima je konačno prošlost. Microsoft je rešio problem ovaj problem omogućavajući automatsko formatiranje teksta u oblik koji već koristite u okviru svog Word dokumenta, „paste“ opciju od ranije dostupnu preko „ctrl“ prečice pod nazivom „merge formatting“.

Ranije, kopiranje teksta u Microsoft Word dokument iz drugog izvora bilo je poput minskog polja, jer je formatiranje tog teksta moglo da bude znatno različito u zavisnosti od njegovog porekla. Samo kopiranje i lepljenje nekoliko reči u vaš postojeći pažljivo kreirani dokument bilo je sklon uzrokovanju eksplozije haosa u formatiranju, pri čemu korisnici nisu mogli da sinhronizuju svoje fontove ili poravnanje, trošeći dragoceno vreme na ručno podešavanje i kopiranje formata preko pasusa ili stranica.

Sada je Microsoft Word konačno rešio ovaj problem olakšavajući nam i ubrzavajući nam rad u ovom programu.

’Paste’ je jedna od najčešćih radnji Word korisnika, ali takođe može da oduzme i puno vremena“, napsao je Ali Foreli, menadžer proizvoda u Microsoft Word timu u blog objavi kojom je najavljena promena.

Od sada, podrazumevana opcija prilikom lepljenja u Word dokument iz drugih programa biće spajanje formata, odnosno „merge formatting“, što bi trebalo da okonča glavobolje koje izaziva ručno sređivanje formatiranja.

Da biste proverili da li je spajanje formata podrazumevana opcija, idite na uobičajeni „Paste“ meni (File > Options > Advanced > Cut, copy, and paste) uz mogućnost da isprobate različite opcije lepljenja teksta, kao i ranije, sa prethodnom opcijom „Keep Source Formatting“ i dalje dostupnom, ali i „Paste as Picture“ i „Keep Text Only“.

Foreli navodi da će ova promena takođe značiti da će zalepljeni tekst zadržati formatiranje iz originalnog izvora „koje ima značenje“ – na primer, ako je podebljan ili kurzivan, ili deo liste ili tabele.

Ova funkcija je sada dostupna svim Word korisnicima koji koriste Windows verziju 2405 (Build 17624.20000) ili noviju, ali još uvek nije dostupna za Word za veb ili Word za Mac. S obzirom da je jedan problem rešen, bilo bi lepo i da se Google Docs uskoro pridruži ovom potezu, s obzirom da i dalje ima problema sa kopiranjem formatiranog teksta.

Microsoft je nedavno podržao prečicu Control + Shift + V, koja omogućava korisnicima da zalepe tekst bez ikakvog formatiranja, a činjenica da ova poslednja promena dolazi nakon godina pritužbi možda sugeriše da velike tehnološke kompanije napokon slušaju najveće žalbe svojih korisnika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi