Otvorite Word, Excel i druge programe iste sekunde uz pomoć skrivenih Windows prečica

Možda malo komplikovane jer podrazumevaju čak pet tastera, ali ne tako poznate Windows prečice pomažu vam da iste sekunde otvorite Word, Excel i druge programe

Otvorite Word, Excel i druge programe iste sekunde uz pomoć skrivenih Windows prečica

Ako ste upoznati sa svim Windows prečicama, onda ovaj tekst nije za vas. Međutim, ako niste, onda možete da otkrijete da prečica na tastaturi koja podrazumeva kombinaciju tastera „Ctrl + Shift + Alt + Windows dugme + određeno slovo“ može da vam pomogne da brzo, odnosno iste sekunde otvorite brojne Microsoft programe, među kojima su Word, Excel i drugi.

Iako malo komplikovane jer podrazumevaju istovremeno pritiskanje pet različitih tastera, od kojih za čak četiri postoji velika mogućnost da se nalaze u donjem levom uglu vaše tastature, one zapravo mogu da budu dosta korsnine posebno kada ste u žurbi.

Tako kombinacijom pomenutih tastera uz dodatak slova L ćete odmah otvoriti društvenu mrežu za posao LinkedIn, koja je, ukoliko do sad niste znali u Micosoft vlasništvu. Naravno, to nije jedina stavka koja se na ovaj način otvara u Windows 11 operativnom sistemu.

Ctrl + Shift + Alt + Win + slovo W će, logično otvoriti Word program, dok će umesto slova W u ovoj kombinaciji, slovo X otvoriti Excel tabele. Uz slovo D na kraju ove prečice otvorićete OneDrive, a uz T Microsoft Teams.

Isto tako, uz slovo P računar će otvoriti PowerPoint, dok slovo O na kraju prečice otvara Outlook za elektronsku poštu.

Iako vam isprva možda deluje da su prečice beskorisne jer podrazumevaju ne baš mali broj tastera, zapravo je korisno kada se na njih naviknete, možda ne baš za LinkedIn koji će se otvoriti u podrazumevanom internet pregledaču, ali za programe koji su već na računaru definitivno.

Uz to, jedna od korisnih prečica, sa manjim brojem tastera je i Shift + Ctrl + Win + slovo B koja će pokrenuti DWM ili Windows Desktop Windows Manager, odnosno Windows korisnički interfejs. To je posebno korisno ukoliko vaš računar ima crni ekran, a nije zamrznut, a tu je i Win + Alt + B, koja uključuje HDR, funkciju kojoj je inače malo teže pristupiti, primetio je PCGamer.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi