Kako da pokrenete Circle to Search funkciju na iPhone telefonu

Nova iOS prečica koju je napravio Google vam omogućuje isti rezultat kao i „Circle to search“ funkcija, da brzo aktivirate Google Lens, skenirate i pretražite šta god se nalazi na ekranu

Kako da pokrenete Circle to Search funkciju na iPhone telefonu

Jedna od najboljih novih funkcija na Android telefonima je svakako „Circle to Search“. Nažalost nije zvanično dostupna korisnicima iPhone uređaja, ali je Google poznat po ljubavi prema Apple korisnicima i ovog puta je izašao sa rešenjem koje u suštini replicira trenutno najpopularniju Android funkciju.

Menadžer zadužen za dizajn u okviru Google Lens programa, podelio je novu iOS prečicu u postu na X mreži koja je dizajnirana da koristi Action taster na iPhone 15 Pro uređajima. Kada se aktivira, prečica pravi snimak ekrana i odmah ga usmerava na Google aplikaciju i pokreće pretragu. „To je u suštini Circle to Search funkcija, ali još brža“, tvrdi Choi.

Android Circle to Search od sada i na iPhone telefonima

Međutim, 9to5Mac je otkrio da prečicu mogu koristiti svi iPhone uređaji koji podržavaju Back Tap funkciju. Ona vam omogućava da dvaput ili triput dodirnete zadnji deo vašeg iPhone-a i aktivirate sistemske funkcije kao što je lupa, uključite baterijsku lampu ili u ovom slučaju pokrenete iOS “Circle to Search” prečicu.

Ako želite da isprobate novu funkciju „Circle to Search“ koristeći Back Tap, morate da posedujete iPhone 6S ili noviji koji koristi najnoviji iOS, a zatim:

Instalirajte Google aplikaciju na svoj iPhone, ukoliko to već niste učinili.

Zatim podesite prečicu Google aplikacije za iOS pomoću sledećih koraka:

Idite na Settings > Accessibility i u odeljku Physical and Motor, izaberite Touch.

Skrolujte do dna menija i izaberite Back Tap.

Izaberite dvostruki ili trostruki dodir (dvostruki dodir je lakši za aktiviranje, ali je takođe skloniji slučajnom aktiviranju).

Skrolujte nadole do dela sa prečicama i izaberite Search your screenshot.

Sada kada pretražujete na svom telefonu, možete samo da dodirnete zadnju stranu telefona i prečica će automatski napraviti snimak ekrana i pokrenuti pretragu pomoću Google Lens funkcionalnosti.

Circle to Search može i na lakši način

Ukoliko vam Google aplikacija nije ažurirala prečicu u okviru Back Tap funkcije, nemojte se predavati, postoji još jedan način.

Može i još jednostavnije, bez korišćenja Back Tap funkcije. Dok u pregledaču pretražujete internet sadržaje, jednostavno zadržite dodir na fotografiji i iskočiće vam kontekstualni meni gde ćete izabrati opciju na dnu Search Image with Google nakon čega će se otvoriti Google Lens i potom uokvirite željeni deo fotografije koji želite da Google pretraži.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi