Android funkcija Circle to Search stigla i na iPhone

Google funkcija Circle to Search, do nedavno dostupna samo za Android telefone, stigla je i na iPhone, ali ne na nivou operativnog sistema, već kroz aplikaciju

Android funkcija Circle to Search stigla i na iPhone

Jedna od najboljih funkcija koje funkcionišu na osnovu veštačke inteligencije koju je Google nedavno predstavio je Circle to Search, koju mogu da koriste Android uređaji kao što su Samsung Galaxy i Pixel telefoni. Sada je ova funkcija dostupna i za one sa iOS operativnim sistemom, odnosno za korisnike iPhone uređaja, ali ne na izvornom nivou kroz operativni sistem već kroz Google aplikacije.

Zahvaljujući Google Lens i iOS prečicama, osnovna mogućnost Circle to Search funkcije sada se može replicirati na bilo koji iPhone. Google je pomenuo da je ova tehnologija za iPhone takođe pokrenuta istim OCR-om koji se koristi i na Android uređajima, što znači da možemo da očekujemo da će funkcija raditi dobro čak i na iOS nivou.

Ako želite da koristite Circle to Search, biće vam potrebna najnovija verzija Google aplikacije za iPhone. Nakon toga treba da pokrenete integrisanu aplikaciju Shortcuts, napravite novu prečicu i dodate opciju „Take screenshot“ zajedno sa „Search Image with Lens“. Kada to uradite, samo treba da date ima svojoj prečici i to je to.

Na taj način, trebalo bi da koristite Circle to Search bez ikakvih problema, a iako korisničko iskustvo nije isto kao i za Android uređaje, ipak obavlja posao. Google aplikacija će napraviti snimak ekrana i poslati ga Google Lens-u na analizu, prvi je primetio portal 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. nino77ns

    Bezvezna funkcija koja je postojala i pre bez zaokruzkvanja... Oko cega su stvorili tako veliku AI mogucnost... Moz misliti

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi