Samsung i Google povlašćeni za Circle to Search funkciju, ostali Android proizvođači na čekanju do oktobra

Google AI funkcija Circle to Search već se širi i na starije Pixel i Samsung Galaxy telefone, dok drugi Androdi proizvođači mogu da joj se nadaju tek od oktobra

Samsung i Google povlašćeni za Circle to Search funkciju, ostali Android proizvođači na čekanju do oktobra

Dok korisnici Google i Samsung, i to onih starijih modela telefona već počinju da uživaju u Circle to Search funkciji veštačke inteligencije, drugi Android proizvođači i za svoje premijum telefone moraju da čekaju najranije oktobar. Pomenuta opcija je nova AI funkcija za telefone, koja, kako joj i samo ukazuje, omogućava korisnicima da pokrenu Google pretragu za bilo šta na ekranu svog telefona, jednostavnim crtanjem kruga ili škrabanjem po tome.

Google je funkciju lansirao ove godine i ona je trenutno ekskluzivna samo za dva brenda telefona: Google i Samsung. Prvi uređaji koji su počeli da je podržavaju bili su telefoni Pixel 7, 8 i Samsung Galaxy S24 serije, ali sada oba povlašćena brenda proširuju funkciju i na svoje starije modele, dok „boranija“ mora da sačeka da bi je dobila, i to možda, tek od oktobra, ističe AndroidPolice.

Tehnološki gigant koji je funkciju i lansirao saopštio je da je ona sada spremna i za korisnike Pixel 6 serije (Pixel 6, 6 Pro i 6a), kao i za Pixel 7a model. U proširenje funkcije su se uglavili i Pixel Tablet i Pixel Fold, ali i i dalje nisu poznati datumi kada će oni dobiti funkciju.

Samsung takođe proširuje ovu funkciju van dometa svoje premijum serije, a baš je danas počeo sa dovođenjem Galaxy AI veštačke inteligencije u koje spada i Circle to Search funkcionalnost, na odabrane starije modele. Prva grupa modela koji su nadograđeni su uređaji iz serija S23, Z Fold5, Z Flip5 i Galaxy Tab S9, a narednom periodu bi trebalo da se ovaj spisak još više poveća.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi