Android će brže prebacivati podatke, koristiće i kabl i bežičnu vezu istovremeno

Google radi na procesu prenosa podataka na Android uređajima koji uključuje korišćenje kabla i Wi-Fi konekcije istovremeno, što bi značajno ubrzalo stvari

Android će brže prebacivati podatke, koristiće i kabl i bežičnu vezu istovremeno

Industrijski insajder, poznat kao Assemble Debug, istraživao je kod koji Google koristi u alatu za vraćanje podataka i podelio je svoja otkrića sa portalom AndroidAuthority. On je pronašao tragove o alatu koji se zove „MultiTransportD2dTransport”, koji sugeriše na mogućnost kopiranja podataka na Android uređajima korišćenjem i Wi-Fi mreže i kabla istovremeno za maksimalnu brzinu prenosa.

To znači da bi Google jednog dana mogao da dozvoli korisnicima da premeštaju podatke sa starog telefona na novi koristeći Wi-Fi i kablovsku vezu istovremeno. Na taj način proces bi bio mnogo brži – barem u teoriji. Ipak, detalji o tome koliko brže bi to bilo nisu potpuno jasni. Assemble Debug nije pronašao dovoljno informacija o kodu, ali je otkrio tragove koji sugerišu da bi korisnici mogli da imaju opciju da odaberu brži prenos podataka ili sporiju opciju – samo korišćenjem kabla.

Takođe, još jedna funkcija pod nazivom Restore Anytime otkrivena je iz datoteka alata Data Restore Tool, ali informacije o njoj su prilično zbunjujuće. Ona bi trebalo da omogući korisnicima da prenesu različite vrste podataka sa starog Android uređaja na novi bez gubitka ili resetovanja na fabrička podešavanja.

Ipak, postoji nejasnoća oko toga da li uređaj sa kog se podaci prenose mora da bude korišćen za prenos podataka na trenutni uređaj ili ne može da pošalje podatke bez incidenata. Neki izvori koji su upućeni u tematiku tvrde da svi podaci sa novog uređaja prvo moraju da budu obrisani pre nego što počnete proces prebacivanja, dok drugi sugerišu da se podaci mogu preneti na novi uređaj u bilo kom trenutku.

Očigledo je da Google tek treba da napravi jasan skup parametara za Restore Anytime funkciju. To bi objasnilo zašto su ograničenja toliko zbunjujuća. Možda tehnološki gigant Google jednostavno eksperimentiše sa tehnologijom koju nema nameru da objavi. Teško je sa sigurnošću reći, ali bilo bi dobro da se funkcija Restore Anytime pokrene u nekom obliku, s obzirom na to mogućnost da premestite delove podataka na nedavo kupljeni pametni telefon bez smetnji i resetovanja zvuči veoma korisno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi