Na vidiku još problema za korisnike iPhone i iPad uređaja

Posle brojnih dečijih bolesti od kojih su patili nakon izlaska iOS 16 i iPadOS 16 operativni sistemi za mobilne uređaje, pojavio se još jedan koji zadaje glavobolju, mahom roditeljima

Na vidiku još problema za korisnike iPhone i iPad uređaja

iOS 16 i iPadOS 16 su imali težak početak životnog puta, a korisnici iPhone 14 i 14 Pro telefona su posebno teško pogođeni. Naredna ažuriranja su učinila mnogo da se početne greške isprave, ali kao da nije bilo dosta dosadašnjih problema, sada je Apple potvrdio postojanje još jednog značajnog problema koji se tiče svih vlasnika iPad-a i iPhone uređaja.

U razgovoru za The Wall Street Journal, Apple je priznao grešku koja se tiče Screen Time funkcije. U pitanju je alatka za roditeljsku kontrolu na iPhone i iPad uređajima, koja omogućava deci da zaobiđu vremenska ograničenja i pristupe potencijalno nebezbednom sadržaju bez njihovog znanja.

Još problema ovog puta sa Screen Time funkcijom

Screen Time omogućava roditeljima da daljinski upravljaju iPad ili iPhone uređajem svog deteta postavljanjem ograničenja za korišćenje u određeno vreme, primenom vremenskih ograničenja za aplikacije i blokiranjem neprikladnog sadržaja. Greška i problem o kome je Apple pričao, dovodi do toga da se vremenska ograničenja i ograničenja sadržaja resetuju ili ne uspevaju da se sinhronizuju na svim uređajima unutar Famyily Sharing grupe.

Apple je pre samo par meseci pokušao da reši problem sa Screen Time funkcijom, puštanjem u opticaj majskog ažuriranju za iOS 16.5. Međutim, ispravka očigledno nije funkcionisala, a postoje brojni izveštaji roditelja na forumima i društvenim medijima koji se i dalje susreću sa problemom na iPhone telefonima i iPad tablet računarima koji koriste iOS 16.6/iPadOS 16.6 izdanje, pa čak i iOS 17/iPadOS 17 javne beta verzije.

Screen Time je predstavljen 2018. godine kao deo iOS 12 sistema, pružajući roditeljima izvorno rešenje za kontrolu koja je pre toga zahtevala aplikacije nezavisnih softverskih kuća. Ova funkcija je od tada postala kritično važan alat za porodice u cilju upravljanja vremena i praćenje navika dece ispred ekrana svojih uređaja.

Apple nije objavio rok za ispravku Screen Time greške, ali pošto iOS 17 ukida podršku za iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5. generacije, kao i iPad Pro prve generacije, nešto bi zaista moralo da se preduzme po ovom pitanju jer uskoro stižu nove verzije operativnih sistema: iOS 16. iOS 17. Sat otkucava, a sve oči su uprte u Apple.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi