Novo Apple ažuriranje, dostupna iOS 16.5 verzija

iOS 16.5 stiže posle više od mesec dana beta testiranja, u novine spadaju drugačije Apple vesti, nove pozadine, ispravke bagova

Novo Apple ažuriranje, dostupna iOS 16.5 verzija

Verovatno poslednje ažuriranje operativnog sistema pred Apple godišnju konferenciju WWDC je sada dostupno široj javnosti kao iOS 16.5 verzija, iako na sajtu piše da ažuriranje možda neće pokriti kompletno tržište.

Novina koja se nalazi u ovoj verziji je sportski tab u okviru Apple vesti koji omogućava lakši pristup sportskim pričama, rezultatima, tabelama i informacijama o ligama i timovima koje pratite. Osim njega tu su i kartice za „moj sportski rezultat i raspored“ koje vode direktno na stranice konkretnog meča koji pruža dodatne detalje o sportskom takmičenju.

Apple iOS 16.5 međukorak do “sedamnaestice”

Rešeni su bagovi koji su eventualno pravili probleme na prethodnim verzijama kao što je nereagovanje Spotlight pretrage i problem gde Podkasti u okviru CarPlay servisa ne učitavaju sadržaj. Sređena su i podešavanja koja mere vreme provedeno za ekranom, u slučaju da vreme nije moglo da se resetuje ili da se sinhronizuje sa ostalim Apple uređajima. 

Uz ovo, dodata je nova pozadina za zaključani ekran u bojama LGBT+ organizacije. Međutim, uklonjena je funkcija iz prethodne beta verzije 16.5 koja je omogućavala aplikaciji Siri da pokreće i zaustavlja snimanje ekrana.

Očekuje se da će Apple na WWDC konferenciji predstaviti iOS 17 verziju operativnog sistema, a da će sa ažuriranjem verzije 16 nastaviti tokom leta, prenosi 9to5mac.

Da biste videli da li vam je dostupno ovo ažuriranje i potom ga aktivirali, izaberite „ažuriranje softvera“ koje možete pronaći u okviru opštih podešavanja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi