Apple konferencija najavljena za 5. jun, očekujemo AR/VR naočare

Apple konferencija za programere WWDC biće održana 5 juna, a otvoriće je posebni događaj u Apple parku, koji verovatno ima neke veze sa novim AR/VR naočarima

Apple konferencija najavljena za 5. jun, očekujemo AR/VR naočare

Godišnje konferencije za programere velikih korporacija poput Apple konferencija WWDC ili Google I/O su, kao što im naziv kaže, uglavnom usmerene na programere, ali su ujedno i idealne prilike za najavu i predstavljanje novih ili unapređenih proizvoda kompanija.

“Specijalni događaj”

Ovogodišnja Apple WWDC konferencija trajaće od 5. do 9. juna, a njeno otvaranje najavljeno je misterioznim „specijalnim događajem“ – iz korporacije nisu potvrdili, ali događaj bi mogao da se odnosi na Apple AR/VR naočare, prenosi GMSArena.

Ono što za sada znamo/pretpostaljamo je da su u pitanju AR/VR naočare koje otvaraju svet proširene (AR) i virtuelne (VR) stvarnosti, i koje se oslanjaju na xrOS softversku platformu. AR komponentna ili proširena stvarnost bi trebalo da izgleda kao da gledate kroz stvari i prostor, uz opciju praćenja objekata, kontrole gestikulacije i drugo.

Ove naočare mogle bi konačno da budu predstavljene na konferenciji, a analitičari veruju da bi to dodatno moglo da podstakne celokupnu AR/VR industriju. Naravno, AR i VR sistemi nisu ništa novo godinama unazad, a od Apple se očekuje da donese neku promenu u ovom svetu.

Nazvane Apple Reality Pro, ove naočare bi trebalo da imaju Sony micro OLED ekrane, dual procesore zasnovane na TSMC tehnologiji, 12 kamera i eksterno napajanje. Verovatno će biti jedne od najmoćnijih xrOS naočara, pa se očekuje i moćna cena – spekulacije su da bi mogla ići i do 3 hiljade dolara, što ih smešta u kategoriju za profesionalne korisnike, a ne za rekreativce.

U prodaji bi trebalo da se nađu do kraja ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi