Nema više odlaganja, Apple Intelligence se očekuje krajem meseca! iPhone dobija 6 glavnih AI funkcija

Strpljenju korisnika je došao kraj jer više nema odlaganja i neprekidnih obećanja unedogled, Apple Intelligence dolazi krajem meseca sa 6 glavnih AI funkcija, uključujući alate za pisanje, pametne notifikacije i novi Siri interfejs za iPhone 15 Pro i 16

Nema više odlaganja, Apple Intelligence se očekuje krajem meseca! iPhone dobija 6 glavnih AI funkcija

Apple personalni sistem veštačke inteligencije u vidu Apple Intelligence funkcija, konačno stižu, pretvarajući iPhone 15 Pro i iPhone 16 u prave AI telefone. Očekuje se da će iOS ažuriranje biti zvanično objavljeno krajem ovog meseca, donoseći šest glavnih AI funkcija.

Apple planira da omogući korisnicima preuzimanje zvanične verzije iOS 18.1 nadogradnje 28. oktobra, čime će cela serija: iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max i iPhone 16, dobiti pristup AI funkcijama iz Apple Intelligence sistema. Navodi se da Apple trenutno intenzivno radi na ispravljanju grešaka i testiranju kapaciteta cloud servera kako bi podržao novi veliki udar na internet saobraćaj.

Sa iOS 18.1 ažuriranjem, iPhone modeli koji podržavaju Apple Intelligence će moći da koriste sledeće funkcije:

  • Alatke za pisanje koje brzo prepisuju i sažimaju ključne tačke članaka.
  • „Pametne notifikacije“ koje sažima AI, uz predloge za odgovore.
  • Siri će dobiti novi interfejs.
  • Automatsko kreiranje „memorijskih videa“ iz povezanih fotografija u albumu.
  • Alatka za „čišćenje“ koja može ukloniti prolaznike i nepotrebne objekte sa fotografija.
  • Režim „Smanji ometanje“ koji filtrira važnu komunikaciju i prikazuje samo informacije koje AI proceni kao hitne.

Izvori navode da će Apple postepeno uvoditi sve funkcije Apple Intelligence sistema. iOS 18.2 se očekuje u decembru i doneće podršku za ChatGPT, kao i funkcije Genmoji i Image Playground koje koriste AI za generisanje izraza i slika. iOS 18.3 i iOS 18.4 planirani su za početak 2025. godine i doneće Siri asistenta sa pravim AI mehanizmom, koji će pružiti najprilagođeniju pomoć na osnovu informacija i to direktno sa uređaja bez cloud server asistencije, prenosi Bloomberg.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi