Nema više Samsung poruka, od sada je Google Messages glavni na Galaxy telefonima

Samsung je navodno najavio da će ukinuti Samsung Messages kao podrazumevanu aplikaciju za slanje poruka u korist Google Messages

Nema više Samsung poruka, od sada je Google Messages glavni na Galaxy telefonima

Mnogi Android telefoni dolaze sa Google Messages kao podrazumevanom aplikacijom za slanje poruka, ali Samsung je dugo insistirao na korišćenju svoje sopstvene aplikacije Messages. To se sada menja jer je kompanija navodno najavila da prelazi na novu unapred instaliranu aplikaciju za slanje poruka.

„Počevši od Flip 6, Fold 6 i novijih modela, aplikacija Samsung Messages više neće biti unapred instalirana na uređajima“, stoji objavi. „Umesto toga, Google Messages će pružiti novo i poboljšano iskustvo za izražavanje vaših emocija, čineći komunikaciju sigurnijom i zabavnom.“

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Obaveštenje takođe otkriva da korisnici i dalje mogu preuzeti Samsung Messages sa Galaxy Store-a, ali dodaje da će „neke funkcije biti isključene.“ Nema informacija o tome koje funkcije će biti pogođene.

Android stručnjak i saradnik Android Authority-a Mishaal Rahman je primetio da je Samsung Messages i dalje podrazumevana aplikacija u kanadskim i evropskim Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6 verzijama. Ovo sugeriše da se promena za sada odnosi samo na uređaje u SAD-u.

Uklanjanje Samsung Messages preuranjen potez u eri RCS-a?

Vest dolazi nekoliko nedelja nakon što smo otkrili da Google Messages znatno komprimuje vaše slike poslate putem RCS-a. Testiranja su otkrila da se slika od 50MP i 6MB šalje kao 3.1MP i 404KB putem RCS-a sa isključenom opcijom „Pošalji fotografije brže“. Nasuprot tome, Samsung Messages može da šalje nekomprimovane slike putem RCS-a.

Srećom, nedavno smo otkrili dokaze da Google radi na mogućnosti slanja mnogo većih slika putem RCS-a u Google Messages. Izgleda da će ovaj očigledan problem biti rešen u bliskoj budućnosti. Međutim, možda bi bilo bolje da je Samsung sačekao da se ovaj problem reši pre nego što ukine svoju sopstvenu aplikaciju za slanje poruka kao podrazumevanu opciju, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. joojant200

    ja sam kao osvedoceni kontras, prvog dana deimstalirao google i instalirao sljamsung sms. Mada huawei sms je najbolji :D

  2. euanknik

    Super, onda ne bismo trebali kupovati novije uredjaje, dok god ovako teraju kontru

  3. Labello

    Prestanite da koristite SMS u 2024-toj. :D

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi