Neuredni Chrome sa mnogo tabova? Na putu je nova funkcija za automatsko organizovanje kartica

Google isprobava novu eksperimentalnu funkciju koja bi trebalo da vam „automatski organizuje“ eventualno neuredni Chrome pregledač sa mnogo otvorenih tabova

Neuredni Chrome sa mnogo tabova? Na putu je nova funkcija za automatsko organizovanje kartica

Google izgleda radi na novoj eksperimentalnoj funkciji za takozvano automatsko organizovanje otvorenih kartica u svom veb pregledaču. Tako bi vaš eventualno neuredni Chrome pregledač postao pregledniji za rad ukoliko praktikujete mnogo otvorenih kartica istovremeno.

Nova funkcija trebalo bi automatski da grupiše i kategorizuje mnoštvo tabova koje preplavljuju vaš Chrome tokom surfovanja internetom. Način na koji radi nova funkcija objavio je u video snimku X (Twitter) nalog @Leopeva64, nakon što ju je primetio na svom Chrome Canary izdanju veb pregledača sa eksperimentalnim funkcijama.

U suštini, za njeno korišćenje, ako i kada ona bude zvanično dostupna svima, trebalo bi da kliknete na „Organize Tabs“ u gornjem levom uglu pregledača, a kao rezultat toga, Chrome će umesto vas grupisati slične veb sajtove koje ste otvorili.

Posle toga, dobićete mogućnost da grupe kartica preimenujete kako želite, kao što biste to radili sa folderima na desktopu.

Definitivno da bi ova funkcija mogla da pomogne onima koji zatrpaju jedan prozor pregledača mnoštvom otvorenih kartica, a koliko će zaista biti korisna videćemo po njenom lansiranju.

Google je možda, umesto, kako deluje, komplikovanja stvari, jednostavno mogao da uvede takozvane vertikalne tabove, kao što je to slučaj sa Brave ili Edge pregledačima. Ipak, naposletku se možda ispostavi da je Google funkcija korisnija, što ćemo videti tek ukoliko ona zaživi među korisnicima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi