Nintendo upozorio, upotreba ilegalnih serijskih brojeva rezultiraće momentalnom suspenzijom naloga

Nintendo je danas zapretio da svi oni koji su došli do serijskih brojeva za igre na nedozvoljen način, rizikuju da im nalog bude momentalno suspendovan

Nintendo upozorio, upotreba ilegalnih serijskih brojeva rezultiraće momentalnom suspenzijom naloga

Da bi uštedeli novac, mnogi igrači i korisnici se odlučuju na potez kupovine igara sa neregularnim serijskim brojevima preko sumnjivih online prodavnica i kanala plaćanja. Uobičajeno, ovakva praksa je zabranjena i kažnjiva od strane zakonodavstva u većini zemalja i uglavnom rezultira zaključavanjem uređaja ili blokiranjem naloga korisnika.

Danas je kompanija Nintendo zvanično objavila upozorenje korisnicima da će korišćenje neispravnih, krivotvorenih i tuđih naloga u svrhu prenosa i preuzimanja ilegalnih serijskih brojeva biti najoštrije sankcionisano i tretirano kao krađa, te će dovesti do momentalne suspenzije naloga korisnika.

Nintendo je u objavljenom saopštenju naveo da je u poslednje vreme primećen veliki broj nezakonitih radnji u vezi Nintendo Switch igara, uključujući:

  • Prodaju kodova za preuzimanje igara koji se ne mogu iskoristiti, prodaju kodova za preuzimanje igara dobijenih putem ilegalnih sredstava plaćanja (ukradene kreditne kartice drugih osoba)
  • Nezakonito trgovanje informacijama o Nintendo nalogu
  • Nalozi  preko kojih se kupuje, preprodaje i preuzima softver
  • Nalozi koji služe kao agent za prodaju privremene robe kupljene sa tuđih naloga
  • Ukoliko delite plaćeni softver koji dobijate uz Nintendo specijalne ponude
  • Ukoliko delite informacije o nalogu, modifikujete arhivu informacija i otkrivate osetljive podatke drugim korisnicima

Nintendo je upozorio da sve prethodno pomenute, nezakonite radnje mogu dovesti do rizika od blokiranja ili krađe naloga igrača. Zbog toga će biti preduzete stroge mere protiv onih koji preduzimaju ovakve radnje, podsećajući igrače da budu pažljivi i oprezni, te preporučujući korisnicima da kupuju igre isključivo od proverenih prodavaca, izveštava expreview.

Istovremeno, zvaničnik ove kompanije je podsetio da čak i davanje broja računa drugima, može dovesti od izlaganja riziku od krađe. Bez obzira da li koristite tuđi nalog ili pozajmljujete nalog drugima, kršite uslove kompanije Nintendo i ukoliko vas otkriju biće vam momentalno blokiran i suspendovan nalog.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi