NSA preporučuje redovno restartovanje telefona radi zaštite od napada

NSA savetuje korisnike iPhone i Android uređaja da jednom nedeljno restartuju svoje telefone kako bi se zaštitili od zero-click napada i malvera

NSA preporučuje redovno restartovanje telefona radi zaštite od napada

Iako neki ljudi možda brinu da ih Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) špijunira putem njihovih telefona, NSA ima koristan savet za korisnike iPhone i Android uređaja zabrinute zbog zero-click napada i sličnih pretnji: isključite i ponovo uključite telefon jednom nedeljno.

NSA preporučuje vlasnicima telefona da ih ugase i upale ponovo

Koliko često potpuno isključujete i ponovo uključujete svoj iPhone ili Android uređaj? Verovatno samo kada je to potrebno zbog sigurnosnih ili sistemskih ažuriranja. Prema NSA, to bi mogla biti velika greška.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U dokumentu koji opisuje najbolje prakse za mobilne uređaje, NSA preporučuje korisnicima da isključe svoje uređaje i ponovo ih uključe jednom nedeljno kako bi se zaštitili od zero-click napada, koje napadači često koriste za prisluškivanje i prikupljanje podataka sa telefona.

Jednostavna radnja kao što je restartovanje telefona može smanjiti pretnju od spear-phishinga, koji može dovesti do instalacije dodatnog malvera i špijunskog softvera. Ipak, NSA upozorava da savet o restartovanju telefona neće uvek sprečiti ove napade da budu uspešni.

“Pretnje mobilnim uređajima su sveprisutne i rastu u obimu i složenosti,” kaže NSA, upozoravajući da neke funkcije pametnih telefona “pružaju udobnost i mogućnosti, ali žrtvuju sigurnost.” Stoga, preduzimanje nekih mera je uvek bolje nego ne raditi ništa kada je reč o proaktivnoj zaštiti vašeg uređaja i podataka, prenosi Forbes.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Meni je godinama uključen automatski restart telefona oko 3 ujutru. Jednostavno manje će baterije pojesti tokom idućeg dana, a evo i dodatnih benefita.

  2. lepi kokan

    НСА , шампиони борбе против нет шпијунаже !

  3. Masinac

    Cim oni kažu restartuj znači da ne treba restartovati.

  4. Lanikor

    Brisite onda i ad blokere, FBI preporucuje da se koriste :)


    View image at the forums


    Even the FBI says you should use an ad blocker | TechCrunch

    The feds say cybercriminals are buying online ads to impersonate brands with the aim of stealing or extorting money from victims.


    View image at the forums

    techcrunch.com


    Internet Crime Complaint Center (IC3) | Cyber Criminals Impersonating Brands Using Search Engine Advertisement Services to Defraud Users


    View image at the forums

    www.ic3.gov

    Treba ih ponekad i poslusati.

  5. lepi kokan

    Ја њих увек слушам


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi